Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan verkkojulkaisu

Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan verkkolehti

Viimeisimmät julkaisut

Kammio – kuritonta poetiikkaa
Kammio ry on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen opiskelijoiden yhdistys, joka perustettiin vuonna 2004, kun oppiaineeseen saatiin myös aineopinnot. Turun yliopisto on Suomen ainoa yliopisto, jossa voi suorittaa luovan kirjoittamisen perus- ja aineopinnot.
Digirakkaus 2.0 — Digitaalisten tilojen, ihmisten ja koneiden tunteelliset kosketuspinnat
Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman digitaalisen kulttuuriin oppiaine julkaisee lokakuun lopussa uutuuskirjansa Digirakkaus 2.0. Kyseessä on poikkitieteellinen artikkelikokoelma, jonka kirjoittajat edustajat eri tieteenaloja kulttuuriantropologiasta sosiaalipsykologiaan, politiikan tutkimuksesta teknologian tutkimukseen ja taiteiden tutkimuksesta digitaaliseen kulttuuriin. Kirja on jatketta vuonna 2004 julkaistulle Digirakkaus-teokselle.
Maa, meri ja ympäristöhistoria kohtasivat Turussa
Euroopan ympäristöhistorian seura (European Society for Environmental History, ESEH) järjesti yhdessä paikallisen järjestelytoimikunnan kanssa kuudennen konferenssinsa Turussa 28.6.–2.7.2011. Professori Timo Myllyntauksen johtamassa järjestelytoimikunnassa oli jäseniä niin Turun yliopiston ympäristötieteen, kulttuurihistorian, poliittisen, yleisen ja Suomen historian oppiaineista kuin myös Åbo Akademin historian laitokselta. Tapahtumaan osallistui yli 300 alan tutkijaa ja opiskelijaa 36 eri maasta. Konferenssin aikana tutkijat esittelivät tutkimustuloksiaan ja keskustelivat innostavassa ilmapiirissä kollegojensa kanssa.
Nuoperi – jo vuodesta 2002
”Tärkeintä on kulttuurien kohtaaminen, nuorten unelmat ja uuden luominen.” Näin alkaa Nuoperin uusin julkaisu, maisteri Reetta Pihlajavirran pro gradu -tutkielmaan perustuva katsaus Nuorison taidetapahtumaan ja Nuoreen Kulttuuriin – tapahtumiin, joihin niin monet nuoret ovat osallistuneet vuosikymmenten saatossa. Toiminnastaan nuoret tunnetaan.
Millaista on kristinusko Amazoniassa?
Miten rukous toimii? Voiko usko olla jotain aineellista? Miten samanistinen maailmankuva vaikuttaa käsityksiin kristinuskosta? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin fil. tri Minna Opas pyrkii vastaamaan Turun yliopiston uskontotieteessä aloittamassaan Amazonian alkuperäisväestön kristinuskon tulkintoihin keskittyvässä tutkimuksessa.
Järjestyksen hämärillä juurilla
Valoa ja erityisesti sen määrän suurta kausittaista vaihtelua voidaan pitää pohjoisessa Suomessa erityisenä arkielämän olemisen ja toimimisen olosuhteena. Tuoreen pro...
Vaatimattomia voittajia ja viehkeitä viekoittelijoita — Naisurheilijoiden valokuvat Suomen Urheilulehdessä 1945–1969
Yksi kuva kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta mitä kertoo 2 282 kuvaa? Tutkin Suomen Urheilulehdessä vuosien 1945–1969 välisenä aikana julkaistuja naisurheilijoiden valokuvia. Löysin pitkiä jatkumoja tavassa kuvata naisurheilijaa mutta myös naisten omassa tavassa esiintyä kuvissa. Tutustuin myös ryhmään, joka tietoisesti halusi rikkoa soveliaisuuden muotteja. Lue ja katso, löydätkö samoja piirteitä illan Urheiluruudusta!
Kaltereiden takaa
Otsikko viittaa historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen uuteen kansliaan, joka sijaitsee Sirkkalan kasarmialueen vanhassa putkassa. Talon historiasta muistuttavat edelleen...
HKT-laitoksen uudet hallintosihteerit
Kevään ja kesän kuluessa laitoksella on aloittanut työnsä neljä uutta hallintosihteeriä. Työtehtävät ja vastuualueet ovat hallintosihteereillä pääpiirteissään samanlaiset: he hoitavat...