Pelko seuranamme

logoOpiskelijan elämään sisältyy monenlaisia pelkoja. Pelkomme auttavat meitä selviytymään, koska ne herkistävät meitä seuraamaan ympäristöämme ja huomaamaan vaaran merkit. Varuillaan on oltava myös Porin ensimmäisessä Zombie Run -tapahtumassa, jonka järjestäjinä ovat kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman opiskelijat.

Kohti tuntematonta

Kun humanistiopiskelija kulkee luennolta toiselle, hänellä ei ole liiemmälti aikaa miettiä omia pelkojaan. Kuitenkin häntä varmasti pelottavat monet asiat. Pelko voi syntyä epävarmuudesta tuntemattoman edessä; opiskelija saattaa pelätä tulevaisuutta, koska ei ole varmaa tietoa siitä, mitä se tuo tullessaan.

Opiskelun aikana edessämme häämöttää aina jokin lähitavoite, joka voi olla esseestä, kurssista tai opinnäytetyöstä selviytyminen. Kun opiskelu loppuu, ilmassa on paljon kysymyksiä ja mietimme, selviydymmekö seuraavasta hetkestä tai huomisesta. Yksi ajanjakso elämässämme päättyy, mutta maailmanloppu se ei kuitenkaan ole.

Run, baby, run

Zombie Run -tapahtuma järjestetään tänä keväänä ensimmäisen kerran Porissa. Kuva: Elina Vaahensalo.
Zombie Run -tapahtuma järjestetään tänä keväänä ensimmäisen kerran Porissa. Kuva: Elina Vaahensalo.

Porissa virittäydytään tänä keväänä apokalyptisiin tunnelmiin, kun vappua edeltävänä lauantaina, 25. huhtikuuta, Kirjurinluodon ja yliopistokeskuksen lähialueella paetaan zombeja. Tie turvapaikkaan on tiedossa, mutta matka sinne on vaikea ja vaarallinen. Koska maailmanlopun pakenija ei ole tietoinen, minkä mutkan takaa syöksyy zombie häntä jahtaamaan, pysyy adrenaliini korkealla.

Ensimmäistä kertaa Porissa järjestettävän tapahtuman Zombie Run Pori 2015 takana ovat Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman opiskelijat ja se on täysin opiskelijoiden itsensä suunnittelema ja toteuttama. Tapahtuman järjestäminen sisältyy digitaalisen kulttuurin aineopintoihin. Jokainen saa toteuttaa omaa vahvuusaluettaan projektin edetessä, sillä tapahtuman suunnittelu on jakautunut tuotanto-, käsikirjoitus- ja markkinointiryhmiin.

Me selviydyimme?

Tapahtuma on suunnattu pääasiassa Porin ja lähialueen nuorille aikuisille. Kyseessä on kaupunkiympäristöön sijoitettu juoksutapahtuma ja selviytymisseikkailu, jossa juoksijoiden täytyy paeta henkensä edestä zombeja ennalta määrättyä reittiä. Matkalla on selviydyttävä erilaisista esteistä, joita juoksijat joutuvat kohtaamaan ennen kuin pääsevät määränpäähänsä.

Heini Vuolle-Apiala on Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman opiskelija.