Terveisiä Kuvatuksen keväästä!

Kevätsää, lämmittää, luonnon kaiken herättää… Nopeasti on lähtenyt rullaamaan myös Kuvatuksen kevät. Hallitusta vaihdettiin tammikuussa, ja monenlaista ohjelmaa on uusikin hallitus jo ehtinyt kokea. Vaikka välillä ovat kokoukset päässeet venymään, on Kuvatus ehtinyt rentoutua niin laskiaisriehassa kuin perinteisissä viininmaistajaisissakin.

Vuoden alkuun mahtui Kuvatuksen työharjoittelu- ja vaihto-opiskeluseminaari. Kuvatuslaiset kokoontuivat 24.1. Sirkkalaan kuulemaan Akateemisten rekrytointipalveluiden suunnittelija Hannele Kaitarantaa, taidehistorioitsija Taru Elfvingiä sekä omia opiskelijoitamme Aura Nikkilää, Inari Pesosta, Ingrid Ormania ja Niina Rauhalaa, joka oli myös järjestänyt tapahtuman. Seminaari inspiroi sekä uusia että vanhempia opiskelijoita työharjoittelusta ja opiskelijavaihdosta.

Aloittipa Kuvatus kevään aikana myös lukupiirin, johon kokoontuu kerran kuukaudessa Kirjakahvilan mukavilla sohvilla. Vaikka kaikki eivät saaneetkaan ensimmäistä kirjaa ihan loppuun asti luettua, ei se haitannut lukupiirin kokoontumista. Kevään aikana on tulossa vielä monta mahdollisuutta osallistua lukupiirin toimintaan, eli villasukat jalkaan ja lukemaan!

Perinteisiä viininmaistajaisia vietettiin puheenjohtajamme Ennin luona 11.2. Mukana oli runsaasti kuvatuslaisia, ruokaa ja juomaa sekä sivistynyttä keskustelua viinien maailmasta. Viininmaistajaiset ovat Kuvatuksen vanha perinne – tietenkin juustojen ja viinirypäleiden kera.

Lukukauden avajaisbileitä tuuleteltiin Mimesiksen asukkaiden kesken perjantaina 17.2. Illanvietto piti sisällään spontaania ohjelmaa, paljon syötävää ja tietenkin keskustelua taiteesta ja tieteestä – olihan keltainen talo viisaita humanisteja täynnä. Kuvatuslaiset edustivat hienosti tapahtumassa; illan ohjelman voittojoukkueessakin yksi rohkea kuvatuslainen.

Kuvatus juhli myös laskiaista rauhallisissa tunnelmissa minttukaakaon ja laskiaispullien kera. Näin laskiaisen jälkeen alkaa kevät tosiaan olla jo vauhdissa, kuten myös opiskelukiireet. Kuvatuksen laskiaispullat ja lukupiirit pitävät onneksi pahimmat stressaantumiset loitolla. Kuvatus toivottaa kaikille oikein hyvää kevättä!

Heidi Kukkonen
taidehistorian ainejärjestön Kuvatuksen lehtivastaava