Pyhän rajamailla – näyttely kasvihuoneissa

05.09.2023 11:00 - 27.09.2023 17:00

Lotta Lekan näyttely koostuu keraamisista luontoaiheisista installaatioista. Näyttelyn kävyt, sienet ja kukat kuvastavat verkostoa, jossa eliöt viestivät toisilleen, ja joka sisältää tulevaisuutemme elinympäristöjen siemeniä. Pyhän rajamailla ollaan sisällä verkostossa, jossa tuotetaan happea, ruokaa, suojaa, lämpöä, rakkautta ja luovuutta.

Pyhä on arjen ja maallisen vastakohta. Sanotaan, että pyhä on jotain mitä kunnioitetaan. Onko luonto pyhää? Tai se, että saamme tehdä ja ostaa mitä haluamme? Rajamailla kuljemme reuna-alueella, jossa voimme kokea pyhyyttä, ja samalla nähdä elämäntapamme seuraukset.

Lotta Leka on turkulainen kuvataiteilija. Teokset ovat usein luontoaiheisia, ja niissä tutkitaan ihmisen suhdetta itseensä tai luontoon. Lekalle tärkeää on ihmisten kanssa työskentely taiteen hyvinvointityön, sinäkuvallisten prosessien sekä yhteisteosten parissa. Leka on valmistunut Kankaanpään Taidekoulusta (YAMK) 2021 ja Turun Taideakatemiasta (AMK) 2015.

TEOKSET

Hiiltä ja huomista, 2023, keramiikka, osa Lotta Lekan ja Heli Väisäsen yhteistä installaatiota, joka tässä näyttelyssä sisältää Lekan osuuden kävyistä

Tulppaani, 2022, keramiikka, nylonnaru (kukat egyptinpastasta ja mustasavesta)

Pyhän rajamailla, 2022, keramiikka, nylonnaru (sieni-installaatio mustasavesta)

Rihmasto, 2022, keramiikka (abstrakti sienirihmastokuvaus mustasavesta)

Rikkaruoho, 2021, keramiikka, nylonnaru (kukat posliinisavesta)