ryhmä ihmisiä kumartuneena tutkimaan perhostoukkia

Aseman avoimet ovet ke 15.6.

Tervetuloa Kevolle! Aseman avoimien ovien päivää vietetään tänä vuonna keskiviikkona 15.6. klo 14-18. Esittelemme iltapäivän aikana aseman tiloja, tutkimusalueita ja toimintaa. Tekemistä löytyy koko perheelle!

Huom. Suosithan kimppakyytejä. Kulku parkkipaikalta asemalle verstaan edestä polkua pitkin Värri-rakennuksen ohi kohti päärakennus Kestilää. Seuraa opasteita.

Aseman pihamaalla on käynnissä muutostöitä. Varothan työkoneita liikkuessasi. Pahoittelemme tästä aiheutuvaa häiriötä.

Kuljetamme vieraita myös kirkkoveneellä järven yli asemalle ja takaisin (varaathan lapselle omat pelastusliivit). Ilmoittaudu kuljetukseen p. 0400-611818. Jos valitset venekyydin, voit jättää autosi Kevon bussipysäkille tai aseman vastarannan pienelle parkkipaikalle.  Lähdöt maantien puolen rannasta klo 13:45, 14:00 ja 14:15. Paluukuljetukset aseman rannasta klo 17:45, 18:00 ja 18:15.

14:30 Aseman toiminnan esittely (luentosalissa, 30 min), Otso Suominen
15:00 Sääaseman esittely (30 min), Kirsti Aikio. Lähtö päärakennus Kestilän edestä.
16:00 Kansainvälinen tutkimusasemaverkosto INTERACT ja tutkimukset Utsjoella (luentosalissa, 30 min), Otso Suominen
16:30 Toukat tavattavissa tutkimuslaboratoriossa (huom. muuttunut paikka pihatöiden takia). Max Koistinen kertoo hyönteisten kasvattamisesta.
17:00 Uusien tutkimusalueiden esittelykierros (n. 1,5 h, kävelyä 2-3 km). Lähtö päärakennuksen edestä (sateen sattuessa luentosalissa)

• Kokeellinen ilmastonmuutostutkimus Kevolla, EcoClimate -mittaustornit ja Lämmityskoe. Otso Suominen.
  • Muuttuvat talviset olosuhteet ja pohjoinen ympäristö. Näe miten kasvihuonekaasuja mitataan. Noora Kantola, Oulun yliopisto.

Lisäksi klo 14-18

• Avoimet ovet päärakennus Kestilässä ja laboratoriossa
  • Kahvitarjoilu päärakennuksen alakerran ruokalassa
  • Koko perheen luontopolku aseman pihapiirissä