Alakoululaisten virtuaalinen tiedepäivä

Tiistaina 11.5. järjestetään pääasiassa 3-6 -luokkalaisille suunnattu tiedepäivä. Tiedepäivä järjestetään yhdessä Tiedetestaajat -hankkeen ja StarT:in aluefestarin kanssa. Tiedetapahtuma on avoin kaikille kiinnostuneille! Ennakkoilmoittautumista ei tarvita.

Ohjelmassa on luvassa tutkijan puheenvuoro sademetsistä ja hyönteistutkimuksesta (Ilari Sääksjärvi), koululaistenStarT logo. tiedeprojektien esittelyjä, matematiikkataikurin esityksiä sekä virtuaalisia tiedetyöpajoja, joihin voi osallistua kotoa käsin tai koululuokan kanssa hankkimalla ainoastaan yksinkertaiset välineet etukäteen! Päivän ohjelma on klo 9.15-13 välillä, ja ohjelmasta voi osallistua niihin osioihin kuin haluaa!

OHJELMA

Zoom aukeaa klo 9, paikalle kannattaa tulla ajoissa, jotta saat testattua yhteyden! Sivun alareunasta löydät ohjeet Zoomin käyttöön.

Oliko tapahtuma onnistunut? Käy täyttämässä palaute täällä!

klo 9.15 Aloitus: Tervetuloa tapahtumaan

• Tunnelmia Tiedetestaajista ja StarT:sta

klo 9.30 – 10 Tutkijapuheenvuoro eläinmuseolta: Sademetsäseikkailuja ja pistiäistutkimusta

• Tapahtuman alkupuheenvuorossa sademetsätutkija, professori Ilari Sääksjärvi avaa oven työhuoneelleen. Sääksjärvi kertoo työstään kiehtovien loispistiäisten parissa sekä siitä, miten alun perin päätyi tutkijaksi. Kuulemme myös Sääksjärven kokemuksia sademetsiin suuntautuneilta tutkimusretkiltä ja siitä, miksi sademetsien ja elonkirjon vaaliminen ovat ihmisille elinehto. Puheenvuoron lopuksi Sääksjärvi vastaa mielellään oppilaiden esittämiin kysymyksiin. Voitte kysyä kysymyksiä tapahtuman aikana tai lähettää ne ennakkoon osoitteeseen: heevro@utu.fi

klo 10 – 10.20 Koulujen esityksiä

• StarT-projektien ja Tiedetestaajien töiden esittelyä
  • Parhaiden töiden palkitseminen

klo 10.20 – 10.40 Matikkataikurin esitys

• Taikurina Martti Sirén. Esityksessä myös opit tekemään yhden taikatempun! Tarvitset kynän ja paperin, jos haluat ohjeet muistiin. (Tässä osiossa eri ohjelma kuin lopun taikuriesityksessä.)

klo 10.40 – 10.45 Tiedetestaajien/StarT-kisan lopetussanat ja vinkkejä kouluille

klo 11-12 Tiedetyöpajat (3x20min)
Voit osallistua vain yhteen tai vaikka kaikkiin koko tunniksi! Lataa tarvikelista pajoihin tästä! Huomio, että hankit tarvikkeita oikean määrän luokkasi tarpeisiin! Pajat on lueteltu alla:

klo 12-13 Matikkataikurin esitys

• Taikurina Martti Sirén. Esityksessä myös opetetaan muutama taikatemppu! Tarvitset kynän ja paperin, jos haluat ohjeet muistiin. Yhden tempun testaamiseen tarvitset pelikorttipakan. Voit kuitenkin osallistua esitykseen myös täysin ilman välineitä.

Lue lisää Tiedetestaajista täältä!

Ohjeita Zoomin käyttöön:

Ohjeita Zoomin käyttöön

1.      Voit ladata sovelluksen Zoomin sivuilta https://zoom.us/download. Suosittelemme tätä, sillä mikrofonin/äänentoiston kanssa on välillä ongelmia selainversiossa.

2.      Pääset tiedepäivään mukaan klikkaamalla osallistumislinkkiä. Kun klikkaat linkkiä, sinulle avautuu selainikkuna.
3.      Jos olet ladannut Zoom-sovelluksen: selaimesi ehdottaa sinulle automaattisesti Zoom-sovelluksen avaamista. (Jos ei ehdota, klikkaa sivun sinistä nappia “Launch Meeting”).
Jos haluat käyttää Zoomia selaimen kautta: klikkaa sivun alareunan sinistä tekstiä “Join from Your Browser”.
4.      Tämän jälkeen sinulle aukeaa ikkuna, johon pyydetään kirjoittamaan osallistujan nimi. Tämän jälkeen klikkaa “I’m not a robot” -laatikkoa ja sen jälkeen “Join”. Hyväksy vielä Zoomin tietosuojakäytäntö, jonka jälkeen pääset mukaan kokoukseen.
6.      Klikkaa vasemmasta alareunasta “Join audio” ja sen jälkeen “Join audio by computer”, ja hyväksy sovelluksen mikin käyttö, jotta saat ohjaajan äänen kuulumaan.

Pidäthän Zoomin mikrofonin kiinni. Chat-keskustelua voi käyttää jutteluun, chatissa voit laittaa viestiä joko pelkästään ohjaajalle tai kaikkien nähtäväksi.