Tähtitiedettä kouluihin – työpaja opettajille

Credit: NASA, ESA, A. Simon (Goddard Space Flight Center), and M.H. Wong (University of California, Berkeley)

 

Turun yliopisto ja Helsingin yliopisto järjestävät kaksi tähtitieteen opetuksen työpajaa Avaruuspuisto Väisälässä ja Helsingin observatoriolla keskiviikkona 30. marraskuuta 2022 klo 16.30-20.00. Työpaja on tarkoitettu kaikkien luokka-asteiden opettajille alakoulusta lukioon. Työpajaan osallistuminen on maksutonta.

Työpajat ovat osa kansainvälisen tähtitieteen unionin IAU:n opettajien koulutuksen pilottiohjelmaa, joka toteutetaan syksyn aikana useissa eri maissa ympäri maailman. Työpajan tavoitteena on tutustua tähtitieteen kouluopetuksen innostaviin mahdollisuuksiin, opettajien täydennyskoulutus ja vertaisoppiminen. Tähtitieteen opetusmateriaalia on paljon vapaasti saatavilla. Työpajan yhtenä tavoitteena on tähän materiaaliin tutustuminen, jotta sitä hyödyntäisiin laajemmin ja monipuolisemmin osana kouluopetusta.

Työpajat toteutetaan samanaikaisesti sekä Helsingissä, että Turun seudulla Kaarinassa. Työpaja alkaa klo 16.30 ja päättyy klo 20.00. Välissä pidetään tauko, jolloin tarjolla on pientä purtavaa.

Illan aikana tutustutaan laajaan tähtitieteen opetusaineistoon, jonka mahdollisuuksia lähdetään työstämään yhdessä asiantuntijoiden (tähtitiede ja pedagogiikka) kanssa. Työpaja perustuu aktiiviseen toimintaan opettajien ja asiantuntijoiden kanssa. Opettajat perehtyvät materiaaliin ja tekevät työpajaan suunniteltuja aktiviteetteja yhdessä muiden osallistujien kanssa. Työpajoissa etsitään opetussuunnitelmaa parhaiten tukevaa opetusmateriaalia, joka koostetaan myöhemmin yhteen paikkaan kaikkien saataville. Tule mukaan verkostoitumaan tähtitieteen opetuksesta kiinnostuneiden opettajien ja asiantuntijoiden kanssa.

Ilmoittaudu mukaan innostavaan opettajien ja asiantuntijoiden yhteiseen työpajaan:

Ilmoittauminen sulkeutuu sunnuntaina 27.11!

Avaruuspuisto Väisälä (Väisäläntie 20, Kaarina): Ilmoittaudu Turun alueen työpajaan

tai

Helsingin observatorio (Kopernikuksentie 1, Helsinki): Ilmoittaudu Helsingin alueen työpajaan

Lisätietoja: Pasi Nurmi, pasnurmi@utu.fi, puh. 029-4504358