Mahtavaa matematiikkaa! -päivä 4.11.2021

Tuo oppilaasi kokemaan Mahtavaa matematiikkaa! -päivä 4.11.

Mahtavaa matematiikkaa! -päivänä LUMA-labralla järjestetään innostavia matematiikkapajoja eri ikäisille. Tervetuloa innostumaan matematiikasta itse tekemällä!

Harmittava tosiasia on se, että matemaattisten kaavojen ulkoa muistaminen on hankalaa ja oppilaiden motivaation musertavaa. Työpajassa oppilaat pääsevät tutustumaan kokeellisena esimerkkinä, miten pallon tilavuuden kaavan voi helposti ymmärtää konkreettisen  mieluisan elämyksen kautta. Kokeellisesti hankitut tietojen avulla  löydämme yhdessä pallon tilavuuden kaavaan. Myös antiikin Kreikan tieteilijä Archimedes tuli samaan tulokseen.

Arkhimedeen keksimiä yhteyksiä on vaikea eksaktisti todistaa, mutta ainakin voimme havainnollistaa asiaa Arkhimedeen löytämällä idealla, soveltamalla geometrista sarjaa.

Harvat pitävät matematiikan mysteereitä kiinnostavina, mutta lähes kaikki ovat innostuneita taikatempuista. Tempun hämmästyttävä luonne herättää varmasti vähemmänkin motivoituneen kiinnostusta.

Temput näyttävät olevan ristiriidassa näkemyksemme kanssa todellisuudesta ja tämä ristiriita tekee meistä uteliaita ja inspiroi meitä ymmärtämään tempun selityksen. Monet taikatemput perustuvat matemaattisiin ilmiöihin. Työpajassa tutustutaan tällaisiin temppuihin ja mietitään, miten matematiikka auttaa meitä temppujen ymmärtämisessä.

Tapahtumaan mahtuu mukaan viisi maksimissaan 22 henkilön oppilasryhmää. Ryhmän opettaja varaa itselleen, jonkin seuraavista työpajan alkamisajoista (Kannattaa olla nopea sillä työpajat ajat täyttyvät ilmoittautumisjärjestyksessä). Työpaja kestää noin 60min ja se sopii kaiken ikäisille alakoulusta lukioon.

Ilmoittautuminen sulkeutunut

MATIKKATAIKATEMPPUVIDEOT

Mahtavaa matematiikkaa! -päivänä starttaa uusi videosarja: matikkataikatemput!

Viikon välein YouTubessa ja LUMAn somessa julkaistaan uusi video, jossa esitellään matematiikkaa hyödyntävä taikatemppu. Kokeile, onnistutko tekemään tempun itse!