Toisen asteen vierailut

Tämä sivu on tällä hetkellä päivitettävänä. Lisää vierailupaketteja on siis tulossa pian!

Toiselle asteelle tarjottavat vierailut

Kemian pajat

 

OpiLUMA-laboratoriossa on mahdollisuus oppia tutkimuksellisesti luonnontieteitä oikeassa laboratorioympäristössä. Opintokäynnit ovat maksullisia vierailuita OpiLUMA-laboratorioon. OpiLUMA tarjoaa myös opettajien täydennyskoulutusta, tiedesynttäreitä ja muita yleisötapahtumia.

Kemian laitos tarjoaa OpiLUMA-labrassa mielenkiintoisia harjoitustöitä, kuten kofeiinin eristämisen energiajuomasta. Oppilaiden käytössä ovat nykyaikaiset laboratoriolaitteet, kuten spektrofotometri ja FTIR-spektroskooppi.

HINNAT:

1-16 oppilasta: 200€
17-28 oppilasta: 300€
29-40 oppilasta: 400€

Varaukset ja lisäkysymykset voi lähettää OpiLUMA-laboratorion koordinaattorille Veli-Matti Vesteriselle (veli-matti.vesterinen@utu.fi).

Geenitutkimusta elektroforeesilaitteistolla

Työpajassa opiskelijat tutustuvat bioteknologian tutkimukseen geelielektroforeesilaitteistolla. Opiskelijat pääsevät valmistamaan itse agaroosigeelin ja testaamaan näytteiden ajon laitteistolla. Samalla opitaan käyttämään mikropipettejä ja tutustutaan elektroforeesin toimintaan. Näytteinä tutkitaan erilaisia DNA-pätkiä ja kuinka niiden erot näkyvät geeliajossa. Tutkittavia kohteita ovat esimerkiksi sirppisoluanemia tai DNA-sormenjäljet.