Toisen asteen vierailut

Tämä sivu on tällä hetkellä päivitettävänä. Lisää vierailupaketteja on siis tulossa pian!

Toiselle asteelle tarjottavat vierailut

Kemian pajat

LUMA-laboratoriossa on mahdollisuus oppia tutkimuksellisesti luonnontieteitä oikeassa laboratorioympäristössä. Opintokäynnit ovat maksullisia vierailuita LUMA-laboratorioon.
Kemian laitos tarjoaa LUMA-labrassa mielenkiintoisia harjoitustöitä, kuten kofeiinin eristämisen energiajuomasta. Oppilaiden käytössä ovat nykyaikaiset laboratoriolaitteet, kuten UV/VIS- ja FTIR-spektrofotometrit.

HINNAT (sis. alv 24%):

1-16 oppilasta: 248€
17-28 oppilasta: 372€
29-40 oppilasta: 496€

Varaukset ja lisäkysymykset voi lähettää Petri Tähtiselle (peppe@utu.fi).

Geenitutkimusta elektroforeesilaitteistolla

Työpajassa opiskelijat tutustuvat bioteknologian tutkimukseen geelielektroforeesilaitteistolla. Opiskelijat pääsevät valmistamaan itse agaroosigeelin ja testaamaan näytteiden ajon laitteistolla. Samalla opitaan käyttämään mikropipettejä ja tutustutaan elektroforeesin toimintaan. Näytteinä tutkitaan erilaisia DNA-pätkiä ja kuinka niiden erot näkyvät geeliajossa. Tutkittavia kohteita ovat esimerkiksi sirppisoluanemia tai DNA-sormenjäljet. 

Fysiikan harjoitustyöosastolla harjoitustöiden tekoa.

Fysiikan harjoitustyöosastolle voi tulla tekemään lukio ryhmänsä kanssa harjoitustöitä. Harjoitustyöt voidaan järjestää, joko tavoitteena saada suoravalinta kurssi, jolloin lisää tietoa löytyy yhteistyö ja suoravalinta osiosta. Vierailu voidaan järjestää myös ilman suoravalinta mahdollisuutta. Molemmilla tavoilla voi opiskelija ryhmä tulla tekemään ohjaajan ohjeistuksella oikeita yliopistotasoisia harjoitustöitä  yliopistolle. Jos olet kiinnostunut ota yhteyttä otmlin@utu.fi.

Hinnoittelu: 1-15 opiskelijan ryhmä olisi 200 euroa per kerta, joka kestää noin 4 tuntia.