Varsinais-Suomen Tiedetestaajat

Varsinais-Suomen Tiedetestaajat haluaa saada 6.-luokkalaiset nuoret innostumaan tieteestä. Tiedetestaajiin osallistuvat oppilaat pääsevät oikean tutkijan johdolla näkemään ja kokemaan, että tiede on mielenkiintoista, hauskaa ja palkitsevaa. Tieteen avulla voi esimerkiksi ratkoa elämään liittyviä arvoituksia ja löytää tietoa, jonka avulla voidaan auttaa ihmisiä ja ympäristöä. Haluamme myös näyttää, että tutkijat ovat tavallisia ihmisiä – ja motivaation ja sinnikkyyden avulla melkein kenestä vain voi tulla tutkija.

Varsinais-Suomen Tiedetestaajat toteutetaan loppusyksyllä 2020 ja keväällä 2021. Toteuttajina ovat Turun yliopiston tutkijat Suomen Kulttuurirahaston tuella. Tutkijat kutsuvat varsinaissuomalaisia koululuokkia vierailulle Turun yliopistolle tai tulevat itse vierailemaan kouluihin – joko paikan päälle tai etäyhteyden välityksellä. Tiedetestaajat huolehtii matkakustannuksista, jotta kaikki kutsuttavat luokat pystyvät lähtemään mukaan.

Varsinais-Suomen Tiedetestaajiin kutsutaan mukaan satunnaisesti valittuja 6.-luokkia. Kouluihin lähetetään sähköposti, jossa on ilmoittautumisohjeet. Kaiken kaikkiaan noin 40 % Varsinais-Suomen 6.-luokkien oppilaista saa osallistumiskutsun.

Lisätietoa hankkeesta löydät osoitteesta www.tiedetestaajat.fi

Tutkijatohtori Jani Sormunen kertoo lapsille puutiaisista. Kuvaaja: Henna Rouhiainen.