Hae työelämäteemaisen vertaistukiryhmän vetäjäksi!

Hei maisterivaiheen opiskelija! 

Haluaisitko tukea muita opiskelijoita työelämän mahdollisuuksien tunnistamisessa? Haluaisitko syventyä itsetuntemukseen ja työelämäasioihin? Hyötyisitkö arvokkaasta kokemuksesta vertaistukitoiminnan parissa? Vertaistukiryhmän vetäjänä pääset tukemaan muita opiskelijoita heidän ottaessaan ensimmäisiä askeleitaan työelämään. Hae mukaan!

Vertaistukiryhmien vetäjät toimivat Turun yliopistossa  ja tarjoavat matalan kynnyksen vertaistukea muille opiskelijoille työelämään ja itsetuntemukseen liittyen.

Vertaistukiryhmän vetäjäksi voi hakea erityisesti maisterivaiheen opiskelija, joka haluaa tukea muita opiskelijoita itsetuntemuksen kasvattamisessa ja oman urapolun löytämisessä.

Vertaistukiryhmän vetäjänä toimimiseen ei tarvitse aikaisempaa kokemusta, vaan vetäjät koulutetaan ennen vertaistukitoiminnan alkamista. Koulutus koostuu kolmesta läsnäolopakollisesta tapaamisesta touko-elokuun aikana. Lisäksi ryhmien vetäjät saavat käyttöönsä kattavat tukimateriaalit vertaistukitapaamisten suunnittelua ja toteutusta varten. Yliopiston työelämäpalvelut Rekry tukee vertaistukiryhmien vetäjiä ja vastaa kysymyksiin läpi prosessin.

Työelämälähettiläät järjestävät omalle vertaisryhmälleen vähintään neljä yhteistä tapaamista syys-marraskuun 2023 aikana. Tämän määräajan puitteissa vetäjät saavat suunnitella ja toteuttaa tapaamiset omien aikataulujensa ja elämäntilanteidensa sallimilla tavoilla. Tapaamisissa käydään vertaistukiryhmän vetäjien johdolla osaamiseen ja itsetuntemukseen liittyviä keskusteluja sekä hahmotellaan omannäköisiä tulevaisuudensuunnitelmia.

Vertaistukiryhmän vetäjänä pääset syventämään tietojasi työelämään liittyen. Vertaistoiminnan myötä pääset tutustumaan muihin opiskelijoihin ja kasvattamaan verkostojasi. Tarjoamme myös itsetuntemusta vahvistava Reiss motivaatioprofiilin vertaistukiryhmän vetäjille, johon sisältyy palautekeskustelu Rekryn uraohjaajan kanssa. Lisäksi vertaistukitoiminnasta saatava todistus toimii työelämään hakeutuessasi osoituksena aktiivisuudestasi. 

Lue lisää RMP-profiilista täältä: https://www.reissmotivationprofile.com/

Etsimme vertaistukiryhmän vetäjäksi niin Turusta, Porista kuin Raumalta.

Hae vertaistukiryhmän vetäjäksi hakulomakkeen kautta viimeistään 31.3.2023.

Haastattelemme sopivat hakijat maaliskuun lopussa/huhtikuun alussa ja ilmoitamme valinnasta 7.4. mennessä.

Koulutukset järjestetään hybriditoteutuksella siten, että Turussa opiskelevat osallistuvat paikan päällä, raumalaiset ja porilaiset etänä.  Koulutuspäivät ja ajankohdat alla (varmistathan, että ajankohdat sopivat!):

Pe 5.5.2023 klo 13:00-15:00, Arcanum A262

Pe 12.5.2023 klo 13:00-15:00, Arcanum A262

Pe 1.9.2023 klo 13:00-15:00, Arcanum A262

Lisätietoja antaa projektisuunnittelija Anna Lagerroos, anna.lagerroos@utu.fi