Työelämäaiheinen webinaarisarja

Rekry tarjoaa ajatuksia jäsentäviä webinaareja erilaisista työelämäteemoista. Webinaareissa keskustelevat vaihtuvat vieraat sekä Rekryn omat asiantuntijat.

Webinaarit järjestetään Zoomin kautta. Osallistujat voivat lähettää kysymyksiä joko ennakkoon tai webinaarin chatin kautta. Chat-ikkunassa on myös mahdollista kommentoida ja kysyä asiantuntijoilta. Webinaarien äänitallenteet julkaistaan tällä sivulla.

Tulossa 28.4. klo 15-16: Anonyymi rekrytointi

Mitä anonyymi rekrytointi on? Miten nimellä ja kuvalla varustettu rekrytointi eroaa anonyymista rekrytoinnista? Mitä hyötyä anonyymista rekrytoinnista voi olla sekä työnhakijalle että työnantajalle? Millaiset asiat työhakemuksessa korostuvat, kun työnantajalla ei ole rekrytointiprosessin alussa tietoa hakijan ulkonäöstä tai nimestä?

Näistä aiheista työelämäwebinaarissa ovat keskustelemassa Turun kaupungin johtava rekrytointiasiantuntija Tuulia Merranti sekä Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen ja taloussosiologian erikoistutkija Iida Kukkonen, joka on ollut mukana kirjoittamassa teosta Ulkonäköyhteiskunta: ulkoinen olemus pääomana 2000-luvun Suomessa (Kukkonen, Pajunen, Sarpila & Åberg 2019).

Keskustelun lisäksi webinaarin vieraat vastaavat osallistujien ennalta lähetettyihin ja webinaarissa esille tulleisiin kysymyksiin anonyymista rekrytoinnista.

Ohjelma:

  • Klo 15.00-15.20 Anonyymi rekrytointi Turun kaupungilla, johtava rekrytointiasiantuntija Tuulia Merranti, Turun kaupunki
  • Klo 15.20-15.40 Voiko anonyymi rekrytointi vähentää syrjintää? Näkökulmia ulkonäön ja eriarvoisuuden tutkimuksesta, erikoistutkija Iida Kukkonen, taloussosiologia, Turun yliopisto
  • Klo 15.40-16.00 Keskustelua osallistujien kysymysten pohjalta, fasilitoimassa Susanna Ahteensuu Turun yliopiston työelämäpalveluista

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 28.4. klo 10 mennessä tästä.

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille 28.4.


AIKAISEMMAT WEBINAARIT

10.11.: Työssä henkilöstöalalla

Millaista on työskennellä henkilöstö- ja HR-alalla? Miten HR-ammattilaiseksi tullaan? Mitä vaatimuksia alalla työskenteleviä kohtaan on ja millaisia ominaisuuksia tarvitaan? Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät henkilöstöalalla?

Työnsä sisällöistä, alan käytänteistä ja rekrytoinnin kiemuroista keskustelivat Eilakaislan aluepäällikkö Johanna Molin, Turun yliopiston henkilöstöpalveluiden koulutussuunnittelija Kati Kekäläinen ja HR-moniammattilainen Virva Suikkanen.

Webinaarin tallenne ja materiaalit:

24.8.: Oman osaamisen tunnistaminen – mikä siinä on niin vaikeaa?

Työelämässä vaadittavasta osaamisesta saattaa olla päällisin puolin helppo puhua, mutta kun mennään syvemmälle omaan osaamiseen, törmätään usein määrittelyn ja tunnistamisen vaikeuksiin. Myös työnantajalle työtehtävässä tarvittavan osaamisen tunnistaminen on joskus hankalaa. Kuinka omaan osaamiseen pääsee käsiksi? Miten sitä voi konkretisoida? Mitä työnantajat haluavat kuulla? Mistä löytyy tietoa siitä, mitä osaamista koulutus oikeasti tuottaa?

Näistä ja muista aiheeseen liittyvistä kysymyksistä ovat keskustelemassa Rekryn tutkija ja uraohjaaja Juha Sainio, SparriKumppanin Business Coach Anna-Mari Siekkeli sekä opiskelija Ela Arasola. Panelistit kertovat myös, millainen osaaminen heidän urallaan on osoittautunut merkittäväksi.

Webinaarin äänitallenne:

8.6.: Työnhaku ja työllistyminen korona-aikana

Mitä vaikutuksia korona-pandemialla voi olla korkeakoulutettujen työmarkkinoihin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä? Millaista on työnhaku poikkeustilan aikana? Miten omaa työllistymistä voi edesauttaa? Mitä voi tehdä, jos oman alan työmarkkinat ovat kertakaikkisesti hyytyneet?

Työn hakemisesta ja työllistymisestä keskustelevat Akavan erityisasiantuntija Miika Sahamies, töitä hakeva vastavalmistunut FM Pinja Immonen ja korkeakoulutettujen työmarkkinoita tutkinut Rekryn suunnittelija Oscar Nyman.

Webinaarin äänitallenne ja materiaalit:

Esitysmateriaali: Työnhaku ja työllistyminen korona-aikana

18.5.: Alan vaihtaminen – miten uudelle uralle?

Työuran tai alan vaihtaminen ei yleensä tapahdu vaivatta. Uutta suuntaa hakevat päätyvät usein pohtimaan samanlaisia asioita kuin opintojaan lopettelevat, ensimmäistä valmistumisen jälkeistä työpaikkaansa etsivät. Miten paljon yhtenevyyttä näiden kahden ryhmän työllistymismietteillä on? Mitä alaa vaihtava miettii? Vaatiiko alan vaihtaminen aina uutta koulutusta? Mistä oikein pitäisi lähteä liikkeelle, kun etsii uudenlaista työtä?

Ensimmäisessä webinaarissa mukana keskustelemassa ovat KTM, seniorikonsultti Sari-Anne Poikkijoki (Åma.fi), aikuiskasvatustieteen opiskelija Minna Halonen sekä Rekryn asiantuntija tutkija Juha Sainio.

Webinaarin äänitallenne ja materiaalit:

Esitysmateriaali: Alan vaihtaminen – miten uudelle uralle?