Työelämäwebinaarien tallenteet

Rekry tarjoaa ajatuksia jäsentäviä webinaareja erilaisista työelämäteemoista. Webinaareissa keskustelevat vaihtuvat vieraat sekä Rekryn omat asiantuntijat. Tältä sivulta löydät webinaarien tallenteet.

Tallenteet

17.11.2022 Työssä henkilöstöalalla

Rekryn järjestämässä työelämäwebinaarissa kolme henkilöstöalan asiantuntijaa kertoo työstään ja urapolustaan:

Juha Nurminen, HR Business Partner, Owens Corning Paroc
Tuulia Merranti, johtava rekrytointiasiantuntija, Turun kaupunki
Julia Saunamäki, Business Unit Manager, Eilakaisla

Puhujat kertovat miten päätyivät nykyiseen työhönsä ja millainen heidän tyypillinen työviikkonsa on. Lisäksi käydään läpi minkälaista osaamista työssä tarvitaan sekä alan tulevaisuuden näkymiä ja rekrytointikäytänteitä. Voit myös esittää omia kysymyksiäsi puhujille.

 Linkki tallenteeseen

28.4.2021  Anonyymi rekrytointi

Mitä anonyymi rekrytointi on? Miten nimellä ja kuvalla varustettu rekrytointi eroaa anonyymista rekrytoinnista? Mitä hyötyä anonyymista rekrytoinnista voi olla sekä työnhakijalle että työnantajalle? Millaiset asiat työhakemuksessa korostuvat, kun työnantajalla ei ole rekrytointiprosessin alussa tietoa hakijan ulkonäöstä tai nimestä?

Näistä aiheista työelämäwebinaarissa ovat keskustelemassa Turun kaupungin johtava rekrytointiasiantuntija Tuulia Merranti sekä Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen ja taloussosiologian erikoistutkija Iida Kukkonen, joka on ollut mukana kirjoittamassa teosta Ulkonäköyhteiskunta: ulkoinen olemus pääomana 2000-luvun Suomessa (Kukkonen, Pajunen, Sarpila & Åberg 2019).

Webinaarin tallenne:

Hyväksy statistics, marketing evästeet, jotta näet videon.

10.11.2020: Työssä henkilöstöalalla

Millaista on työskennellä henkilöstö- ja HR-alalla? Miten HR-ammattilaiseksi tullaan? Mitä vaatimuksia alalla työskenteleviä kohtaan on ja millaisia ominaisuuksia tarvitaan? Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät henkilöstöalalla?

Työnsä sisällöistä, alan käytänteistä ja rekrytoinnin kiemuroista keskustelivat Eilakaislan aluepäällikkö Johanna Molin, Turun yliopiston henkilöstöpalveluiden koulutussuunnittelija Kati Kekäläinen ja HR-moniammattilainen Virva Suikkanen.

Webinaarin tallenne ja materiaalit:

24.8.2020: Oman osaamisen tunnistaminen – mikä siinä on niin vaikeaa?

Työelämässä vaadittavasta osaamisesta saattaa olla päällisin puolin helppo puhua, mutta kun mennään syvemmälle omaan osaamiseen, törmätään usein määrittelyn ja tunnistamisen vaikeuksiin. Myös työnantajalle työtehtävässä tarvittavan osaamisen tunnistaminen on joskus hankalaa. Kuinka omaan osaamiseen pääsee käsiksi? Miten sitä voi konkretisoida? Mitä työnantajat haluavat kuulla? Mistä löytyy tietoa siitä, mitä osaamista koulutus oikeasti tuottaa?

Näistä ja muista aiheeseen liittyvistä kysymyksistä ovat keskustelemassa Rekryn tutkija ja uraohjaaja Juha Sainio, SparriKumppanin Business Coach Anna-Mari Siekkeli sekä opiskelija Ela Arasola. Panelistit kertovat myös, millainen osaaminen heidän urallaan on osoittautunut merkittäväksi.

Webinaarin äänitallenne ja materiaalit:

Esitysmateriaali: Työnhaku ja työllistyminen korona-aikana

18.5.2020: Alan vaihtaminen – miten uudelle uralle?

Työuran tai alan vaihtaminen ei yleensä tapahdu vaivatta. Uutta suuntaa hakevat päätyvät usein pohtimaan samanlaisia asioita kuin opintojaan lopettelevat, ensimmäistä valmistumisen jälkeistä työpaikkaansa etsivät. Miten paljon yhtenevyyttä näiden kahden ryhmän työllistymismietteillä on? Mitä alaa vaihtava miettii? Vaatiiko alan vaihtaminen aina uutta koulutusta? Mistä oikein pitäisi lähteä liikkeelle, kun etsii uudenlaista työtä?

Ensimmäisessä webinaarissa mukana keskustelemassa ovat KTM, seniorikonsultti Sari-Anne Poikkijoki (Åma.fi), aikuiskasvatustieteen opiskelija Minna Halonen sekä Rekryn asiantuntija tutkija Juha Sainio.

Webinaarin äänitallenne ja materiaalit:

Esitysmateriaali: Alan vaihtaminen – miten uudelle uralle?