Työelämäaiheinen webinaarisarja

Rekry tarjoaa ajatuksia jäsentäviä webinaareja erilaisista työelämäteemoista. Webinaareissa keskustelevat vaihtuvat vieraat sekä Rekryn omat asiantuntijat.

Webinaarit järjestetään Zoomin kautta. Osallistujat voivat lähettää kysymyksiä joko ennakkoon tai webinaarin chatin kautta. Chat-ikkunassa on myös mahdollista kommentoida ja kysyä asiantuntijoilta. Webinaarien äänitallenteet julkaistaan tällä sivulla.

Tulossa 27.5. klo 14-15.30: Ura EU-asioiden parissa

Kiinnostaako ura EU-asioiden parissa, mutta et ihan tiedä mitä se käytännössä voi tarkoittaa? Haluaisitko kysyä uraa tehneiltä ja tekeviltä asiantuntioilta työstä?

27.5.2021 klo 14-15.30 järjestetään työelämäwebinaari, jossa aiheena on ura EU-asioiden parissa. Erityisneuvonantaja, entinen komission yksikönpäällikkö Tapani Piha, EU-erityisasiantuntija Noora Saarinen sekä Turun EU-uralähettiläs ja harjoitteluaan Euroopan parlamentissä tekevä Sanna Oksanen keskustelevat urapoluistaan ja työskentelystä EU-asioiden parissa. Paneelin ja keskustelun moderaattorina toimii Rekryn Suunnittelija Oscar Nyman

Webinaarit järjestetään Zoomin kautta. Osallistujat voivat jättää kysymyksiä joko ennakkoon ilmoittautumisen yhteydessä tai webinaarin chatin kautta. Chat-ikkunassa on myös mahdollista kommentoida ja kysyä asiantuntijoilta. Esitykset kestävät yhteensä n. 5 minuuttia, jonka jälkeen aiheesta keskustellaan osallistujien esittämien kysymysten pohjalta.

Ilmoittautuminen päättyy 27.5. klo 10, jonka jälkeen ilmoittautuneille lähetetään osallistumislinkki.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 27.5. klo 10 mennessä tästä

Osallistumislinkki lähetetään ilmoittautuneille 27.5.


AIKAISEMMAT WEBINAARIT

28.4.  Anonyymi rekrytointi

Mitä anonyymi rekrytointi on? Miten nimellä ja kuvalla varustettu rekrytointi eroaa anonyymista rekrytoinnista? Mitä hyötyä anonyymista rekrytoinnista voi olla sekä työnhakijalle että työnantajalle? Millaiset asiat työhakemuksessa korostuvat, kun työnantajalla ei ole rekrytointiprosessin alussa tietoa hakijan ulkonäöstä tai nimestä?

Näistä aiheista työelämäwebinaarissa ovat keskustelemassa Turun kaupungin johtava rekrytointiasiantuntija Tuulia Merranti sekä Turun yliopiston sosiaalitieteiden laitoksen ja taloussosiologian erikoistutkija Iida Kukkonen, joka on ollut mukana kirjoittamassa teosta Ulkonäköyhteiskunta: ulkoinen olemus pääomana 2000-luvun Suomessa (Kukkonen, Pajunen, Sarpila & Åberg 2019).

Webinaarin tallenne:

10.11.: Työssä henkilöstöalalla

Millaista on työskennellä henkilöstö- ja HR-alalla? Miten HR-ammattilaiseksi tullaan? Mitä vaatimuksia alalla työskenteleviä kohtaan on ja millaisia ominaisuuksia tarvitaan? Mitkä ovat tulevaisuuden näkymät henkilöstöalalla?

Työnsä sisällöistä, alan käytänteistä ja rekrytoinnin kiemuroista keskustelivat Eilakaislan aluepäällikkö Johanna Molin, Turun yliopiston henkilöstöpalveluiden koulutussuunnittelija Kati Kekäläinen ja HR-moniammattilainen Virva Suikkanen.

Webinaarin tallenne ja materiaalit:

24.8.: Oman osaamisen tunnistaminen – mikä siinä on niin vaikeaa?

Työelämässä vaadittavasta osaamisesta saattaa olla päällisin puolin helppo puhua, mutta kun mennään syvemmälle omaan osaamiseen, törmätään usein määrittelyn ja tunnistamisen vaikeuksiin. Myös työnantajalle työtehtävässä tarvittavan osaamisen tunnistaminen on joskus hankalaa. Kuinka omaan osaamiseen pääsee käsiksi? Miten sitä voi konkretisoida? Mitä työnantajat haluavat kuulla? Mistä löytyy tietoa siitä, mitä osaamista koulutus oikeasti tuottaa?

Näistä ja muista aiheeseen liittyvistä kysymyksistä ovat keskustelemassa Rekryn tutkija ja uraohjaaja Juha Sainio, SparriKumppanin Business Coach Anna-Mari Siekkeli sekä opiskelija Ela Arasola. Panelistit kertovat myös, millainen osaaminen heidän urallaan on osoittautunut merkittäväksi.

Webinaarin äänitallenne:

8.6.: Työnhaku ja työllistyminen korona-aikana

Mitä vaikutuksia korona-pandemialla voi olla korkeakoulutettujen työmarkkinoihin lyhyellä ja pitkällä aikavälillä? Millaista on työnhaku poikkeustilan aikana? Miten omaa työllistymistä voi edesauttaa? Mitä voi tehdä, jos oman alan työmarkkinat ovat kertakaikkisesti hyytyneet?

Työn hakemisesta ja työllistymisestä keskustelevat Akavan erityisasiantuntija Miika Sahamies, töitä hakeva vastavalmistunut FM Pinja Immonen ja korkeakoulutettujen työmarkkinoita tutkinut Rekryn suunnittelija Oscar Nyman.

Webinaarin äänitallenne ja materiaalit:

Esitysmateriaali: Työnhaku ja työllistyminen korona-aikana

18.5.: Alan vaihtaminen – miten uudelle uralle?

Työuran tai alan vaihtaminen ei yleensä tapahdu vaivatta. Uutta suuntaa hakevat päätyvät usein pohtimaan samanlaisia asioita kuin opintojaan lopettelevat, ensimmäistä valmistumisen jälkeistä työpaikkaansa etsivät. Miten paljon yhtenevyyttä näiden kahden ryhmän työllistymismietteillä on? Mitä alaa vaihtava miettii? Vaatiiko alan vaihtaminen aina uutta koulutusta? Mistä oikein pitäisi lähteä liikkeelle, kun etsii uudenlaista työtä?

Ensimmäisessä webinaarissa mukana keskustelemassa ovat KTM, seniorikonsultti Sari-Anne Poikkijoki (Åma.fi), aikuiskasvatustieteen opiskelija Minna Halonen sekä Rekryn asiantuntija tutkija Juha Sainio.

Webinaarin äänitallenne ja materiaalit:

Esitysmateriaali: Alan vaihtaminen – miten uudelle uralle?