lähikuva: muurahainen kaatuneella puulla

Avointa oppimista monialaisesti

Avoin oppiminen – MOOCit ja verkkokurssit

Sote-akatemian tarjonnassa on paljon itsenäisesti suoritettavia verkko-opintojaksoja!

MOOC-kurssi.  MOOCien (Massive Open Online Course) verkkoalue on kenen tahansa tutustuttavissa ja myös kaikki aineistot ovat nähtävillä. Tehtävät ja tentit aukeavat vain ilmoittautuneille.

Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.  Itsenäisesti suoritettavat verkkokurssit vaativat etukäteen ilmoittautumisen, jonka jälkeen verkkoalueelle pääsee tutustumaan sisältöihin ja suorittamaan tehtäviä ja tenttejä.

Kaikista itsenäisesti suoritettavista verkko-opintojaksoistamme – myös kaikille täysin avoimista MOOC-opintojaksoista – saa halutessaan suorituksen eli opintopisteet joko osaksi Turun yliopiston tutkintoa tai Turun yliopiston avoimen yliopiston kautta. Verkko-opintojaksolla annetaan tarkemmat ohjeet ilmoittautumisesta, tehtävien suorittamisesta sekä arvosanojen saamisesta rekisteriin. Ilmoittautumiset löytyvät myös opintojaksojen omilta sivuilta, ks. alta.

Verkko-opintojemme aineistoissa on käytetään Sote-akatemian tuottamia podcasteja ja videoita. Maistiaisia niistä löydät Videot ja podcastit -sivultamme.

Katso lisätietoja kunkin opintojakson omalta sivulta – linkit sivuille löydät alta!

 

Logokollaasi

Monet itsenäisesti suoritettavista verkko-opintojaksoistamme on tehty yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa.


Tutustu verkko-opintojaksoihimme ja tule mukaan oppimaan uutta monialaisessa ympäristössä!

Digitalisaation mahdollisuudet asiakkaan palvelupolulla – Case sosiaalityö (avataan syksyllä 2023) MOOC-kurssi.

Koulu lasten hyvinvointiympäristönä   MOOC-kurssi.

Kulttuurihyvinvoinnin perusteet    MOOC-kurssi.

Lastensuojelun perusteet: mitä minun tulee tietää monitoimijaisesta lastensuojelusta?   MOOC-kurssi.

Luontoperustainen hyvinvointi   MOOC-kurssi.

Moniammatillisen yhteistyön perusteet sosiaali-, terveys-, kasvatus- ja opetusaloilla MOOC-kurssi.

Monitoimijaisen lapsi- ja perhepalveluosaamisen perusteet   MOOC-kurssi.

Nuoren kohtaaminen   MOOC-kurssi.

Nuoret hoivaajat 1: Perheenjäsenen vakava sairaus, vamma tai päihteiden käyttö lapsuuden kokemuksena   MOOC-kurssi.

Nuoret hoivaajat 2: Lapsen kehitysympäristöt ja perheen palvelut   MOOC-kurssi.

Nuoret hoivaajat 3: Lapsen ja perheen tukeminen   MOOC-kurssi.

Sosiaalioikeus   Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Surevan kohtaaminen   Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

Systeeminen työote lasten, nuorten ja perheiden kanssa Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille.Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa.

 

Olemme tälläkin hetkellä rakentamassa uusia, itsenäisesti suoritettavia verkko-opintojaksoja eri teemoista.
Seuraamalla sosiaalisen median kanaviamme (ks. sivun alalaita) sekä tätä sivua pysyt ajan tasalla!

 

Opintojen saatavuus eri kohderyhmille:

  • Turun yliopiston tutkinto-opiskelijat
  • Avoin yliopisto
  • Jatko-opiskelijat
  • MOOC (Massive Open Online Course) – kaikille avoimet verkkokurssit

MOOC-ohjeistuksia

MOOC -opintojaksojen yleiset käytänteet

Sote-akatemian tarjonnassa on kaikille avoimia verkko-opintojaksoja (MOOC, Massive Online Open Course), joiden sisällöt ovat vapaasti ja maksutta tutustuttavissa. Näistä avoimista verkko-opintojaksoista saa halutessaan myös suorituksen eli opintopisteet joko osaksi Turun yliopiston tutkintoa tai Turun yliopiston avoimen yliopiston kautta.

Jokaisella avoimella verkko-opintojaksollamme annetaan ohjeet ilmoittautumisesta, tenttien ja tehtävien suorittamisesta sekä arvosanojen saamisesta rekisteriin. Yleisesti ottaen MOOCit kuitenkin toimivat seuraavasti:

1. Voit tutustua verkkomateriaaleihin ja kurssiin vapaasti jo ennen opintojaksolle ilmoittautumista.

2. Halutessasi opintojaksosta opintopisteet, ilmoittaudu opintojaksolle kurssialueelta löytyvien ohjeiden mukaisesti.

3. Odota, että saat sähköpostiisi infokirjeen, jossa on ohjeet opintojakson suorittamista koskien. Infokirjeet lähetetään uusille ilmoittautujille jokaisen kuun ensimmäisellä viikolla, joten sähköpostin saapumisessa voi kestää jonkin aikaa riippuen ilmoittautumisajastasi. Poikkeukset infokirjeiden lähetyksessä: Infokirjeitä ei lähetetä heinäkuussa ja tammikuun infokirjeet lähetetään vasta viikolla 2.

4. Kirjaudu kurssialueelle infokirjeestä saamallasi kurssiavaimella, jotta saat näkyviin opintojakson tentin/tehtävät.

5. Suorita vaadittavat kurssitehtävät. Opintopisteet kirjataan Sinulle kurssialueella mainitun aikataulun mukaisesti tai jos opintojaksolla ei ole erikseen mainittuna opintosuoritusten kirjausaikoja, kirjataan suoritus rekisteriin kolmen viikon sisällä suorituksesta.

UKK – Usein kysyttyjä kysymyksiä MOOCeista

Miksi en näe kurssitehtäviä tai tenttiä kurssialueella?

Ensimmäisenä tarkista, että olet varmasti kirjautunut alueelle kurssiavaimella. Jos alueelle ei ole kirjautunut infokirjeestä löytyvällä kurssiavaimella, opintojakson tentti/tehtävät eivät tule näkyville.

Infokirjeessä on myös tarkemmat ohjeet, miten pääset syöttämään kurssiavaimen Digicampuksen Moodleen/ Turun yliopiston Moodleen. Jos olet ilmoittautunut opintojaksolle, mutta et ole vielä saanut infokirjettä, odotathan seuraavan kuun ensimmäiseen viikkoon infokirjeen saapumista.

Jos olet jo aikaisemmin syöttänyt kurssiavaimen, mutta tehtävät ovat poistuneet näkyvistä, kannattaa varmistaa, että olet kirjautunut sisään Digicampukseen samalla sähköpostilla, jonka kanssa olet kirjautunut Digicampukseen kurssiavainta syöttäessäsi. Esim. Jos kurssille on kirjautunut utu-tunnuksilla ja syöttänyt kurssiavaimen, niin myöhemmin kirjautuessasi vaikkapa vierailijana gmail-sähköpostilla, et näe tenttiä/tehtäviä, koska kirjautuminen on aikaisemmin tehty toisilla tunnuksilla. Tällöin kirjaudu alueelle uudelleen utu-tunnuksilla, jolloin tentin/tehtävien pitäisi jälleen tulla näkyviin.

Milloin saan opintopisteet opintojaksosta? Tarvitseeko opintopisteitä erikseen hakea opintojaksosta?

Opintopisteet opintojaksoista kirjataan rekisteriin opintojaksolla mainitun aikataulun mukaisesti tai jos aikataulua ei ole mainittuna, kirjataan tulos rekisteriin kolmen viikon sisällä suorituksesta.

Opintojaksoilla, joissa suoritustapana on pelkkä tentti, opintopisteitä ei useinkaan haeta erikseen, vaan riittää, että olet ilmoittautunut opintojaksolle ja suorittanut tentin.

Opintojaksoilla, jotka sisältävät useampia tehtäviä, suorituksia tai tenttejä on opintojakson lopussa usein lomake, jolla opintopisteitä haetaan ja ilmoitetaan, että opintosuoritukset ovat valmiina arviointiin. Kurssialueilla ohjeistetaan tarkemmin, jos opintopisteitä haetaan erillisen lomakkeen avulla.

Onko MOOC opintojaksojen suoritusaika rajattu?

MOOC opintojaksot voit suorittaa täysin omaan tahtiin ja niiden suoritusaikaa ei ole erikseen rajattu. Huomioithan kuitenkin, että opetussuunnitelmakausien vaihtuessa kurssitarjontaan tai opintojakson sisältöön voi tulla muutoksia eli suosittelemme, että suoritat opintojakson valmiiksi aina sen opetussuunnitelmakauden aikana, jona aloitat opintojakson suorittaminen.

Virallisen suorituksen ja opintopisteiden myöntämiseksi sinulla tulee myös olla voimassaoleva opinto-oikeus eli suorita opintojakso valmiiksi ennen opinto-oikeutesi päättymistä.

sote@utu.fi