Viljapelto ilta-auringossa.

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaamiskokonaisuus

Oletko ammattilainen, jonka työhön sisältyy hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinointia tai hyte-työn parissa työskentelyä ja jonka työpaikkana on kunta, järjestö tai sairaanhoitopiiri?

Sinulla on nyt mahdollisuus osallistua maksuttomaan Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koulutukseemme, joka toteutetaan tammi-joulukuun aikana 2021.

Voit syventää osaamistasi monitoimijaisesta hytetyö-orientaatiosta, hyvinvointijohtamisesta ja tutkimustiedon hyödyntämisestä hyte-työssä.
Koulutuksessamme saat sekä uusia näkökulmia että välineitä tehdä kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullista, monimuotoista hyte-työtä.

Vuoden kestävä hyte-koulutuksemme rakentuu moduuleista, joihin sisältyy omaan työhön liittyviä kehittämistehtäviä. Voit valita sekä moduulit että kehittämistehtävät niin, että ne parhaiten tukevat omaa työtäsi. Näin saat välittömän hyödyn osaksi ammattilaisen työkalupakkiasi osana laajaa hyte-työn kenttää.

Koulutuksen sisältö ja aikataulu

Koulutus alkaa tammikuussa ja päättyy joulukuussa 2021.

Se koostuu asiantuntijaluennoista, verkkokeskusteluista ja itsenäisistä kehittämistehtävistä, jotka tukevat omaa työtäsi hyte-asiantuntijana.

Voit suorittaa koulutuksen joko 5 op laajuisena kokonaisuutena tai valintasi mukaan osallistua vain osaan moduuleista. Koulutuksessa tarjottavat moduulit ovat:

1. Monitoimijainen hyte-orientaatio
  2. Hyvinvointijohtaminen
  3. Tutkimustiedon käyttö hyte-työssä
  4. Kielellisesti ja kulttuurisesti vastuullinen kohtaaminen
  5. Monimuotoinen hyte-yhteistyö

Koulutus tarjotaan kokonaan verkko- ja etäopetuksena, jolloin voit suorittaa sen itsellesi parhaimpaan aikaan. Luentoja on mahdollista seurata samanaikaisesti etäyhteydellä ja myöhemmin tallenteena. Oppimisalustana toimii Turun yliopiston Moodle.

Jokaisen moduulin (1 op) suorittamiseen tehtäväpalautuksineen on aikaa kuukausi.

Suoritettuasi Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen osaamiskokonaisuuden

• ymmärrät hyvinvointiajattelua laaja-alaisesti yksilön, yhteisöjen ja yhteiskunnan kannalta
  • osaat tarkastella hyte-työtä kunnan toiminnan monitoimijaisesta näkökulmasta
  • osaat käyttää ja hyödyntää tutkimus- ja tilastotietoja hyte-työn monialaisessa käytännössä, johtamisessa ja kehittämisessä
  • ymmärrät kielen ja kulttuurin merkityksen hyte-työssä
  • olet syventänyt taitojasi ja valmiuksiasi edistää kuntalaisten hyvinvointia ja terveyttä

Kohderyhmä ja hinta

Koulutus on vuoden 2021 ajan maksuton (OKM:n tarjoama täydennyskoulutus).
Koulutuksemme kohderyhmää ovat hyte-työn parissa eri puolilla Suomea työskentelevät

• kuntien hyvinvointikoordinaattorit
  • hyte-työryhmien jäsenet
  • kunnan eri toimialojen henkilöstö
  • järjestöjen ja sairaanhoitopiirien hyte-työntekijät

Koulutukseen valittava henkilö ei voi olla opiskelijana korkeakoulussa tutkintoon johtavassa koulutuksessa.

Mukaan valitaan enintään 240 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Hakuohjeet

Koulutuksen hakuaika on 28.9.–1.11.2020.
Haku tapahtuu sähköisellä hakulomakkeella.

Mukaan valituille ilmoitetaan valinnasta viimeistään 9.11.2020.
Heille myönnetään erillisopinto-oikeus Turun yliopistoon koulutuksen ajaksi vuodelle 2021.

Koulutuksen toteuttajat ja  yhteistyökumppanit

Koulutuksen toteuttavat Turun yliopisto, Kuntaliitto, Terveyden ja hyvinvoinnin laitos ja A-klinikkasäätiö yhteistyössä koulutuksen aikaisten alueellisten hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimijoiden kanssa.

Koulutuksen tuottaa Turun yliopiston Sote-akatemia.

Koulutuksen rahoittaa Opetus- ja kulttuuriministeriö.

Lisätietoja Hyte-koulutuksesta

Anne Puuronen.