Puut keväällä

Tervetuloa monialaiseen yhteisöön!

Opiskelijaksi Sote-akatemiaan

Meillä saat Turun yliopiston kahdeksan tiedekunnan ja monien yhteistyökumppaneidemme tarjoamana ainutlaatuisen näköalan sosiaali- ja terveydenhuollon sekä kasvatus- ja opetusalojen ajankohtaisiin teemoihin.

Opetuksemme perustuu tutkimukseen, jonka tiedekuntiemme opettajat ovat jalostaneet Sote-akatemian monialaisiksi opinnoiksi. Opintomme eivät ole kooste yliopiston jo olemassa olevasta tarjonnasta, vaan valtaosa siitä on tuotettu vain Sote-akatemiaa varten.

Sote-akatemiassa voit suorittaa laajempia kokonaisuuksia tai yksittäisiä opintojaksoja sekä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijana että avoimen yliopiston kautta. Opintomme sopivat kaikille tieteenalasta tai koulutusalasta riippumatta.

Tältä sivulta löydät ohjeita ilmoittautumiseen.
Tutustu tarjolla oleviin opintojaksoihin Opintotarjonta-sivulla

Hakuohjeet ja lisätietoja

Tutkinto-opiskelija

Turun yliopisto tutkinto-opiskelija voi suorittaa sekä yksittäisiä opintojaksoja että koota suorituksistaan opintokokonaisuuden (joko 10 op tai min. 25 op).

Opintokokonaisuuksiimme ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan opiskelija suorittaa tarvittavat opintojaksot ja anoo tämän jälkeen loppumerkintää. Katso lisätietoja vaihtoehdoista Opintokokonaisuudet-sivultamme.

Yksittäisillä opintojaksoilla on omat kiintiönsä, jotka vaihtelevat pienryhmäopetuksen noin 20 opiskelijan kiintiöstä täysin ilman kiintiötä oleviin ja itsenäisesti opiskeltaviin verkkokursseihin. Yksittäisiä opintojaksoja valitaan suorittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojaksoille hyväksytyt saavat ilmoittautumisen päätyttyä ohjeet opintojen aloittamiseen.

Yksittäisten opintojaksojen ilmoittautumiset aukeavat syksyn osalta elokuun puolivälissä ja kevään osalta marras-joulukuun taitteessa. Ilmoittautumiset umpeutuvat pääsääntöisesti viikkoa ennen opetuksen alkua. Ilmoittautumisajat ja -linkit löytyvät kunkin opintojakson omalta sivulta sekä yliopiston opinto-oppaasta:

Heräsikö kysymyksiä? Tutustu Opintoneuvonta-sivuumme.

Avoimen yliopiston opiskelija

Turun yliopisto avoimen yliopiston opiskelija voi suorittaa Sote-akatemiassa yksittäisiä opintojaksoja. Jos olet kiinnostunut opintokokonaisuuden suorittamisesta, suorita riittävä määrä yksittäisiä opintojaksoja opintokokonaisuuden ohjeiden mukaisesti ja hae opintokokonaisuusmerkintää.

Yksittäisillä opintojaksoilla on omat kiintiönsä, jotka vaihtelevat pienryhmäopetuksen noin 20 opiskelijan kiintiöstä täysin ilman kiintiötä oleviin ja itsenäisesti opiskeltaviin verkkokursseihin. Yksittäisiä opintojaksoja valitaan suorittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojaksoille hyväksytyt saavat ilmoittautumisen päätyttyä ohjeet opintojen aloittamiseen.

Yksittäisten opintojaksojen ilmoittautumiset aukeavat syksyn osalta elokuun puolivälissä ja kevään osalta marras-joulukuun taitteessa. Ilmoittautumiset umpeutuvat pääsääntöisesti viikkoa ennen opetuksen alkua. Ilmoittautumisajat ja -linkit löytyvät kunkin opintojakson omalta sivulta, jossa on myös linkki avoimen yliopiston ilmoittautumispalveluun ja neuvontasivulle. Katso tarkempia tietoja opinnoista myös yliopiston opinto-oppaasta:

Heräsikö kysymyksiä? Tutustu Opintoneuvonta-sivuumme.

Kaikille avoimet verkkokurssit

Kaikille avoimien MOOC-opintojaksojen (Massive Online Open Course) sisällöt ovat kaikkien saatavilla. Oppimisympäristönä toimii Digicampus-alusta, jossa vierailijaksi kirjautuneena pääsee tutustumaan opintojakson materiaaleihin vapaasti.

Mikäli opintojaksosta haluaa kurssisuorituksen, tulee olla Turun yliopiston tutkinto-opiskelija tai ilmoittautua avoimen yliopiston opiskelijaksi ja maksaa kurssimaksu. MOOC-opintojaksoillemme voi ilmoittautua lyhyttä kesätaukoa lukuunottamatta vuoden ympäri. MOOC-kurssin aloitusosiossa annetaan ohjeet sekä tentteihin ilmoittautumisista että arvosanojen saamisesta rekisteriin.

Sote-akatemia tarjoaa myös kahta Turun yliopiston sisäistä avointa verkkokurssia, joiden sisällöt ovat vapaasti kaikkien Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoiden tutustuttavissa. Surevan kohtaaminen 2 op sekä Systeeminen työote lasten, nuorten ja perheiden kanssa 2 op ovat suoritettavissa vuoden ympäri ja tutkinto-opiskelijoiden ilmoittautumisohjeet löytyvät opintojaksojen Moodle-alueilta. Nämä verkkokurssit voi suorittaa myös avoimen yliopiston kautta, jolloin niihin ilmoittaudutaan ennen opintojen aloitusta.

Lisätietoja Avoin oppiminen – MOOC -sivulta.

Kysyttävää Sote-akatemian opinnoista?
Ota yhteyttä: sote@utu.fi

sote@utu.fi