Puut keväällä

Tervetuloa monialaiseen yhteisöön!

Opiskelijaksi Sote-akatemiaan

Sote-akatemiassa voit suorittaa laajempia kokonaisuuksia tai yksittäisiä opintojaksoja. Opintomme sopivat kaikille tieteenalasta tai koulutusalasta riippumatta. Voit opiskella Sote-akatemian opintojaksoja Turun yliopiston tutkinto-opiskelijana tai avoimen yliopiston kautta – tarjontamme on avoinna siis kaikille kiinnostuneille.

Opetuksemme perustuu tutkimukseen. Se ei ole kooste yliopiston olemassa olevasta tarjonnasta, vaan valtaosa opinnoistamme on tuotettu vain Sote-akatemiaa varten. Toimintaamme osallistuvat yliopistomme kaikki kahdeksan tiedekuntaa sekä moninainen joukko yhteistyökumppaneitamme työelämästä.

Tutustu tarjolla oleviin opintojaksoihin Opintotarjonta-sivullamme

Ohjeita ja lisätietoja

Tutkinto-opiskelija (Turun yliopisto)

Turun yliopiston tutkinto-opiskelijana Opintojakso on tarjolla tutkinto-opiskelijoille. voit suorittaa sekä yksittäisiä opintojaksoja että koota suorituksistasi opintokokonaisuuden.

Opintokokonaisuuksiimme ei ole erillistä ilmoittautumista, vaan voit suorittaa tarvittavat opintojaksot omassa aikataulussasi ja anoa tämän jälkeen loppumerkintää. Katso lisätietoja vaihtoehdoista Opintokokonaisuudet-sivultamme.

Yksittäisillä opintojaksoilla on omat kiintiönsä, jotka vaihtelevat pienryhmäopetuksen noin 20 opiskelijan kiintiöstä täysin ilman kiintiötä oleviin ja itsenäisesti opiskeltaviin verkkokursseihin.

Yksittäisiä opintojaksoja suorittamaan valitaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojaksoille hyväksytyt saavat ilmoittautumisen päätyttyä ohjeet opintojen aloittamiseen.

Yksittäisten opintojaksojen ilmoittautumiset aukeavat syksyn osalta elokuun puolivälissä ja kevään osalta marras-joulukuun taitteessa. Ilmoittautumiset umpeutuvat pääsääntöisesti viikkoa ennen opetuksen alkua. Katso lisätietoja kunkin opintojakson omalta sivulta sekä yliopiston opinto-oppaasta, josta löydät myös opetus- ja ilmoittautumisajat:

Heräsikö kysymyksiä? Tutustu Opintoneuvonta-sivuumme.

Avoimen yliopiston opiskelija

Avoimen yliopiston opinnot Opintojakso on tarjolla avoimessa yliopistossa. ovat tarjolla kaikille kiinnostuneille ja niistä peritään pieni opintomaksu (12 tai 15 euroa / opintopiste).

Turun yliopisto avoimen yliopiston opiskelijana voit suorittaa Sote-akatemiassa yksittäisiä opintojaksoja. Jos olet kiinnostunut opintokokonaisuuden suorittamisesta, suorita riittävä määrä yksittäisiä opintojaksoja opintokokonaisuuden ohjeiden mukaisesti ja hae opintokokonaisuusmerkintää.

Yksittäisillä opintojaksoilla on omat kiintiönsä, jotka vaihtelevat pienryhmäopetuksen noin 20 opiskelijan kiintiöstä täysin ilman kiintiötä oleviin ja itsenäisesti opiskeltaviin verkkokursseihin. Yksittäisiä opintojaksoja valitaan suorittamaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opintojaksoille hyväksytyt saavat ilmoittautumisen päätyttyä ohjeet opintojen aloittamiseen.

Yksittäisten opintojaksojen ilmoittautumiset aukeavat syksyn osalta elokuun puolivälissä ja kevään osalta marras-joulukuun taitteessa. Ilmoittautumiset umpeutuvat pääsääntöisesti viikkoa ennen opetuksen alkua. Katso lisätietoja kunkin opintojakson omalta sivulta, jossa on linkki myös avoimen yliopiston esittelysivulle.  Yliopiston opinto-oppaasta löydät opetus- ja ilmoittautumisajat:

Heräsikö kysymyksiä? Tutustu Opintoneuvonta-sivuumme.

Kaikille avoimet verkkokurssit

Kaikille avoimien MOOC-opintojaksojen MOOC-kurssi. (Massive Online Open Course) sisällöt ovat kaikkien saatavilla: näet kurssialueiden aineistot ja sisällöt, mutta arvosteltavat tehtävät avautuvat vain ilmoittautuneille. Oppimisympäristönä toimii Digicampus-alusta, jossa vierailijaksi kirjautumalla pääsee tutustumaan opintojakson materiaaleihin vapaasti.

Mikäli opintojaksosta haluaa suoritusmerkinnän, sinun tulee olla Turun yliopiston tutkinto-opiskelija tai voit ilmoittautua avoimen yliopiston opiskelijaksi ja maksaa kurssimaksun. MOOC-opintojaksoillemme voi ilmoittautua lyhyttä kesätaukoa lukuunottamatta vuoden ympäri. MOOC-kurssin aloitusosiossa annetaan ohjeet sekä tentteihin ilmoittautumisista että arvosanojen saamisesta rekisteriin.

Itsenäisesti suoritettavat verkkokurssit ovat tarjolla sekä Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoille että avoimen yliopiston kautta kenelle tahansa.

Turun yliopisto tutkinto-opiskelijana pääset suorittamaan osaa verkkokursseistamme suoraan omilla Moodle-tunnuksillasi ja osaan ilmoittaudut etukäteen saadaksesi kurssiavaimen. Verkkokurssin omalla kotisivulla (ks. Opintotarjonta-sivumme) sekä Pepin opinto-oppaassa kerrotaan ilmoittautumiskäytännöistä tarkemmin.

  • Jos suoritat verkkokurssia, johon et tarvitse etukäteisilmoittautumista, noudata oppimisympäristössä olevia ohjeita: suorita tehtävät, palauta ne arvosteluun ja tee sen jälkeen ilmoittautuminen Pepin opiskelijan työpöydän kautta.
  • Jos suoritat verkkokurssia, johon vaaditaan ilmoittautuminen etukäteen, tee se Pepin opiskelijan työpöydän kautta. Saat sähköpostiisi infokirjeen, jonka kurssiavaimen avulla pääset oppimisympäristöön ja voit tehdä tehtävät.

Avoimen yliopiston opiskelijana pääset suorittamaan itsenäisiä verkkokurssejamme ilmoittautumalla avoimen yliopiston opiskelijaksi ja maksamalla kurssimaksun. Lisätietoja ilmoittautumisesta löydät opintojakson omalta kotisivulta (ks. Opintotarjonta-sivumme).

Lisätietoja löydät myös Avoin oppiminen – Itsenäisesti verkossa -sivultamme.

Kysyttävää Sote-akatemian opinnoista?
Ota yhteyttä: sote@utu.fi

sote@utu.fi