Juha Rinne

Juha Rinne on neurologi ja toimii tällä hetkellä professorina ja varajohtajana Turun PET-keskuksessa sekä konsultoivana neurologina Tyks Neurokeskuksessa. Hänen kiinnostuskohteensa ovat neurodegeneratiiviset sairaudet, kuten Alzheimerin tauti ja Parkinsonin tauti, sekä kliinisessä työssä että tutkimuksessa. Hänen pääasialliset tutkimusmenetelmänsä käsittävät kliiniset, kuvantamis- (PET ja MRI), biomarkkeri- ja hoitomenetelmätutkimukset.

Hän toimii apulaispäätoimittajana Journal of Alzheimer´s Disease -lehdessä, Journal of Movement Disorders -lehdessä ja Brain Connectivity -lehdessä sekä on jäsenenä Wallenbergin molekyylikuvantamiskeskuksen tieteellisessä neuvottelukunnassa Uumajassa.

Hän on julkaissut yli 400 artikkelia vertaisarvioiduissa kansainvälisissä tieteellisissä julkaisuissa. Hän on osallistunut tutkijana yli 50 kliiniseen lääketutkimukseen, jotka liittyvät pääasiassa Alzheimerin tautiin, lievään kognitiiviseen heikentymiseen tai Parkinsonin tautiin ja on toiminut useita kertoja kansallisena päätutkijana (PI) tai maailmanlaajuisena PI:na.