Arbetsformer och abstrakt
Inlämning av förslag till föredrag, postrar och workshoppar
Förslag till föredrag, postrar och workshoppar ska lämnas in via elektronisk blankett. Sista inlämningsdagen för abstraktet är den 18 augusti 2024. Blanketten finns här: https://link.webropol.com/s/afinla2024
Observera att de som håller ett föredrag i symposiet måste vara medlemmar i AFinLA eller i någon av AILA:s medlemsorganisationer. Om en presentation har flera föredragshållare gäller detta minst en av föredragshållarna. Mer information om hur man blir medlem i AFinLA hittar du här http://www.afinla.fi/sv/bli-medlem. Om ditt föredrag knyter an till något av AFinLA:s temanätverk, ber vi dig att informera om detta när du lämnar in ditt abstrakt. Informationen behövs när programmet planeras, men det påverkar inte bedömningen av abstraktet. Mer information om temanätverk hittar du här på finska http://www.afinla.fi/fi/teemaverkostot.
Arbetsformer
Symposiets arbetsformer är sektions- och posterföredrag samt tematiska workshoppar. Presentationernas huvudspråk kan vara finska, svenska eller engelska, och det är tillåtet att använda även övriga språk. Vi uppmuntrar till flerspråkighet, dvs. att olika språk kan användas parallellt på ett flexibelt sätt. Skriv gärna i abstraktet på vilket språk din presentation/workshop försiggår och om det är möjligt att delta (ställa frågor) på flera språk. Om inget nämns, ska presentationen/workshoppen hållas på abstraktets språk.
Sektionsföredrag
Ett sektionsföredrag kan ges antingen om avslutad eller om pågående forskning. Föredragslängden är 20 minuter + 10 minuter för diskussion. Abstraktet får omfatta max. 300 ord inklusive referenser.
Posterföredrag
Ett posterföredrag lämpar sig väl för att presentera forskningsprojekt och pågående forskning. Maximistorleken för postern är A0. Abstraktet får omfatta max. 300 ord inklusive referenser.
Tematiska workshoppar
Längden på tematiska workshoppar är antingen 90 eller 150 minuter och i dem håller man föredrag som tematiskt knyter an till varandra. Workshopparna kan inledas och/eller avslutas med en diskussion. De som sammankallar tematiska workshoppar bestämmer längden på de individuella presentationer som ingår i dem.
Sammankallarna förbereder en allmän beskrivning av workshoppen och meddelar deltagarnas namn samt rubriker på föredrag i den ordning som de kommer att presenteras (sammanlagt dock max. 500 ord). Alla som håller ett föredrag i workshoppen skriver ett abstrakt om sitt eget föredrag enligt samma krav som gäller sektionsföredrag (max. 300 ord + referenser). I abstraktet ska man ange namnet på den workshop som abstraktet ingår i.
AFinLA:s årsbok 2025
De som deltar i höstsymposiet kan lämna in en artikel till AFinLA:s årsbok. De inkomna artiklarna går igenom en anonym refereegranskning. Årsboken är fritt tillgänglig som nätpublikation (Jufo-klass 1). Artikelmanuskriptet kan grunda sig på alla presentationsformer, men manuskriptet bör knyta an till symposiets tema. Mer information om inlämning av manuskriptet ges efter symposiet.