CIRCEX-tiimi esittäytyy

CIRCEX tiimi on saanut muutaman uuden jäsenen kevään 2024 aikana. Tiimin kokoonpano koostuu nyt monipuolisesta joukosta asiantuntijoita, joilla on erilaisia taustoja ja osaamisalueita.  Löydät kaikkien tiimin jäsenien esittelyt alta!

Elina Jaakkola

on markkinoinnin professori Turun kauppakorkeakoulussa. Hän on erikoistunut palvelututkimukseen, ja hänen tutkimuksensa ja nykyiset projektinsa keskittyvät muun muassa asiakaskokemukseen ja asiakaspolkuihin, asiakkaiden ja muiden toimijoiden sitoutumiseen sekä arvon luomiseen palvelusuhteissa ja -verkostoissa. Elinan tutkimus on luonteeltaan eksploratiivista ja teoriaa rakentavaa ja perustuu pääasiassa laadullisiin tutkimusmenetelmiin. Elina on kiinnostunut tutkimaan nousevia ilmiöitä, jotka ovat merkityksellisiä nykymarkkinoiden kannalta, mutta joita ei ole vielä tutkittu riittävästi. Vapaa-ajallaan Elina tykkää lukemisesta, metsäkävelyistä ja puutarhassa kuopsuttamisesta. 

 

Ekaterina Panina 

Ruskeatukkainen nainen silmälaseissaon markkinoinnin tutkijatohtori Turun kauppakorkeakoulussa. Hän on innostunut sosiaalisesti, ympäristöllisesti ja taloudellisesti kestävästä ja vastuullisesta liiketoiminnan ja palvelujen kehittämisestä. Hänen asiantuntemuksensa liittyy asiakaskokemukseen ja asiakaskokemuksen johtamiseen eri konteksteissa, kaikkikanavaisesta vähittäiskaupasta ja jakamistalousalustoista teollisiin ratkaisuihin ja palveluihin. Hän on myös kiinnostunut asiakaspolkuanalyysistä, palvelu- ja kokemusmuotoilusta, kokemusten vaikutuksesta sosiaalisesti hyödylliseen käyttäytymiseen sekä palvelualoitteista, joilla pyritään ratkaisemaan ajankohtaisia globaaleja haasteita. Vapaa-ajalla Ekaterina soittaa videopuheluita ympäri maailmaa asuville perheenjäsenilleen ja ystävilleen, pelaa lauta-, rooli- ja videopelejä, ja työstää mitä erilaisempia käsityöprojekteja, usein hyödyntäen kirpputoreilta löytämiään tavaroita. 

 

Martiina Salokangas 

on väitöskirjatutkija Turun kauppakorkeakoulussa ja uusin lisäys CIRCEX –
tutkimusryhmään. Hän on kiinnostunut kuluttajakäyttäytymisestä, asiakaskokemuksesta ja kokemuksien muotoilusta, erityisesti kiertotalouden kontekstissa.  Hän on juuri viimevuoden lopulla valmistunut kauppatieteiden maisteriksi Turun kauppakorkeakoulusta ja aloittaa tänä vuonna tohtoriopintonsa. Martiina asuu Porissa ja vapaa-ajallaan hän rakastaa urheilla sekä ulkoilla ja nauttia luonnosta koiransa kanssa.
 

 

Elina Närvänen 

on kaupan ja palvelujen professori Tampereen yliopistossa ja Wastebusters -tutkimusryhmän johtaja. Häntä kiinnostaa kiertotaloussiirtymä ja sen edistäminen erilaisten inhimillisten ja ei-inhimillisten muutosagenttien näkökulmasta. Näitä ovat esimerkiksi kuluttajakansalaiset ja yritysten työntekijät, mutta myös laitteet, koneet ja materiaalit. Hänen asiantuntemusalueitaan ovat erityisesti kulutussosiologia ja kvalitatiiviset tutkimusmetodit, kuten haastattelut ja etnografia. Vapaa-ajallaan Elina tykkää viettää aikaa metsässä kahden koiransa kanssa, sekä pelata lautapelejä poikansa kanssa. 

 

Nina Mesiranta 

toimii yliopistotutkijana Johtamisen ja talouden tiedekunnassa Tampereen yliopistossa ja on yksi Wastebusters-tutkimusryhmän perustajajäsenistä. Hänellä on myös dosentuuri Vaasan yliopistossa. Ninan tieteellinen tausta on markkinoinnissa ja (tulkitsevassa) kulutustutkimuksessa, ja hänen tämän hetken tutkimusintressinsä keskittyvät siihen, miten kiertotaloutta voidaan kestävästi edistää muuttamalla sidosryhmien kuten kuluttajien ja yritysten käytänteitä. Myös ei-inhimilliset toimijat/sidosryhmät ovat saaneet Ninan tutkimuksessa enenevässä määrin huomiota. Kiertotaloudessa muovien lisäksi hän on tutkinut ruokahävikin vähentämisen ja kestävän muodin konteksteja. Vapaa-ajallaan hän pitää käsitöistä, joogasta, sekä yrittää pitää huolta kotitalouden (muita enemmän) fermentoituneista jäsenistä, eli hapanjuuresta sekä kombucha-sienestä. 

 

Malla Mattila 

toimii yliopistonlehtorina ja akateemisena johtajana kansainvälisessä Leadership for Change-maisteriohjelmassa johtamisen ja talouden tiedekunnassa Tampereen yliopistossa. Hän on yksi Wastebusters-tutkimusryhmän perustajajäsenistä. Lisäksi hänellä on dosentuuri digitaalisen ja kestävän liiketoiminnan alalta Lappeenrannan-Lahden teknillisessä yliopistossa, LUT-kauppakorkeakoulussa. Tutkimuksessaan Malla yhdistää teemoja esimerkiksi strategisesta johtamisesta, strategisesta markkinoinnista, kulutustutkimuksesta ja materiaalisuuden teorioista liiketoiminnan kestävyyteen ja kiertotalouteen liittyvään tutkimukseen. Hän pyrkii edistämään kestävien liiketoimintakäytäntöjen kehittämistä yhteiskunnassamme. Vapaa-ajallaan Malla toimii tyttärensä jalkapallojoukkueen rahastonhoitajana ja osallistuu moniin muihin aktiviteetteihin perheensä kanssa. 

 

Mari Ainasoja 

on tutkija Tampereen yliopistossa ja osa Wastebusters-tutkimusryhmää. Hän on kiinnostunut kuluttajuudesta kiertotaloudessa ja erityisesti siihen kietoutuvasta kuluttajien tekemästä työstä, tunteista ja hyvinvointivaikutuksista. Hänen koulutustaustansa on markkinoinnissa ja työtaustansa yritysten kanssa yhteistyössä tehdyssä asiakas- ja käyttäjätutkimuksessa. Marin vapaa-aika kuluu tällä hetkellä pikkulapsiarjen haasteiden parissa, mutta aina silloin tällöin hän yrittää löytää aikaa myös kirjoille, musiikille ja taiteelle.  

 

 

Martta Vänskä 

on tutkija Tampereen yliopistossa ja osa Wastebusters -tutkimusryhmää. Hän on kiinnostunut ihmisen suhteesta luontoon ja materiaan sekä kiertotalouden eri alueista ja mahdollisuuksista, erityisesti vaatteiden kierrosta. Hän on koulutukseltaan sosiologi ja innostuu herkästi kaikista uusista asioista liittyen esimerkiksi someen, kuluttamisen vähentämiseen ja ruoanlaittoon. Martta rentoutuu käsitöiden ja elokuvien parissa.