Yhdessä maailmalle – Ruokaviennin mahdollisuudet

19.05.2025 14:00 - 16:00

FinFoodNet: Varsinais-Suomen Kick Off -tilaisuus

Kiinnostaako kansainvälistyminen ja ruokavienti – nyt tai tulevaisuudessa?

Tervetuloa inspiroivaan iltapäivään, jossa tutustutaan ruokaviennin mahdollisuuksiin, sukelletaan tulevaisuuden ruokatrendeihin, kuullaan käytännön kokemuksia ja pureudutaan siihen, millaista tukea ja verkostoja yritykset kaipaavat kansainvälistymisen polulla.

Olitpa vasta pohtimassa vientiä tai jo ottanut ensiaskeleita, iltapäivän ohjelma tarjoaa hyödyllistä tietoa ja loistavan tilaisuuden verkostoitua muiden ruokaketjun toimijoiden kanssa.

📅 Aika: Maanantai 19.5. klo 14.00–16.00
📍 Paikka: Aistikattila, Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10 D, Turku tai etäyhteys
Kenelle? Tilaisuus on avoin ja maksuton kaikille ruokaketjun yrityksille – erityisesti niille, jotka suunnittelevat vientiä tai ovat alkumetreillä kansainvälistymisen polulla.

Miksi osallistua? Saat käytännön vinkkejä, inspiraatiota ja verkostoitumismahdollisuuksia muiden ruokaketjun yritysten kanssa, jotka pohtivat vientiä tai ovat alkumetreillä kansainvälistymisessä.

Alustava ohjelma:

🔹 Kotimaisesta maailmalle – ruokaviennin suunta, tarve ja tahto – projektitutkija Minna Storm, Turun yliopisto
🔹 Laitilan Wirvoitusjuomatehtaan kansainvälistymistarina – vientijohtaja Marko Mikkola, Laitilan Wirvoitusjuomatehdas
🔹 Ruokatrendit 2025 – Grocery Trade Insight Lead Janina Merenheimo, Kesko

🔹 Yhteinen keskustelu – mitä yritykset oikeasti tarvitsevat kansainvälistymisen tueksi?
🔹 Tutustuminen Turun yliopiston monitieteiseen tutkimus- ja kehityslaboratorio Flavoriaan®

Tarjolla käytännön vinkkejä, ajankohtaista tietoa, verkostoja ja oivalluksia – rennossa ja inspiroivassa hengessä iltapäiväkahvien äärellä!

Ilmoittaudu mukaan tapahtumaan

Ilmoittautuminen päättyy 12.5. klo 9. Ilmoitathan, jos joudut perumaan osallistumisesi.

 

Lisätietoja tapahtumasta:

Ella Koivuniemi
ella.koivuniemi@utu.fi

Sini Laikola
sini.laikola@utu.fi


Tilaisuus järjestetään osana EU:n osarahoittamaa “FinFoodNet – Suomalaiset Innokaupungit ja alueet vauhdittamassa ruokaratkaisujen vientiä” -hanketta. Hankkeessa kehitetään alueiden välistä yhteistyötä yritysten ruokaviennin tukemiseksi yhteistyössä Into Seinäjoen, Jyväskylän ammattikorkeakoulun, LAB-ammattikorkeakoulun, Savonia-ammattikorkeakoulun, Turun yliopiston, Vantaan kaupungin ja Helsingin yliopiston kanssa.