Hiilijalanjäljen viestiminen lounasruokailussa

16.05.2023 11:00 - 15:00

Aistikattila, Medisiina D

Kiinamyllynkatu 10, Turku

Kasviproteiinien suosiminen vähentää hiilijalanjälkeä ja muita ympäristövaikutuksia, mutta miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiineja?

Tervetuloa Ilmastotavoitteiden viestiminen lounasruokailussa -tapahtumaan, joka käsittelee kestävän kehityksen teemoja lounasruokailun kontekstissa. Tapahtumassa keskitytään ilmastotavoitteiden viestimiseen lounasruokailussa ja kuullaan myös kestävän kehityksen näkökulmia julkisissa hankinnoissa. Lisäksi käydään läpi millaisin keinoin annoksen hiilijalanjäljestä on viestitty. Hiilijalanjäljen ilmoittaminen voi olla yksi tekijä joka auttaa kuluttajia tekemään ympäristöystävällisiä valintoja. Lisäksi tuodaan esiin myös yhtenäisten standardien käyttöönottoa, jotta kestävien ratkaisujen käyttöönotto ja arviointi olisi helpompaa ja yhtenäisempää eri organisaatioiden välillä.

Aika: Tiistai 16.5. 11:00-15:00

Paikka: Aistikattila, Turku

Zoomissa: 12:15-15:00

 

Ilmoittaudu paikanpäälle pe 12.5. mennessä ja zoomiin ma 15.5. mennessä

 

Ohjelma:

11.00-12.15 Lounas Aistikattilassa:

Tarjolla Hiililounas-hankkeessa suunniteltuja annoksia

Pasi Kuronen, Liemi & Linssi

Luennot Zoomissa ja Aistikattilassa klo 12.15 alkaen:

12.15 Vastuulliset julkiset hankinnat

– tarkastelussa ilmastokestävät ruokapalvelut sekä tuotteiden hiilijalanjälki

Riikka Leskinen, toimialapäällikkö, Valonia

13.00 Miten saada kuluttajat suosimaan kasviproteiinia?

Jasmin Järvinen, Aisiantuntija, Gaia Consulting

14.00 Esimerkkejä hiilijalanjäljen ilmoittamisesta ruokalistalla

Kaija-Leena Kristola, projektisuunnittelija, Turun yliopisto

14.20 Yhdenmukaisen hiilijalanjälkitiedon tiedon jäljillä

Juha-Matti Katajajuuri, Erikoistutkija, Luonnonvarakeskus