Kurssi

Osallisuus, politiikka ja palvelut olivat keskeisiä teemoja Lähiöt 2020 -luvulla kurssin opiskelijoiden ryhmätöissä. Kurssilla monitieteiset opiskelijaryhmät harjoittelivat tutkimuksentekoa keräämällä itse tutkimusaineistoa, ja soveltamalla tutkimuksellisia näkökulmia käytännönelämästä kerättyihin tutkimusteemoihin.

Kokosimme julkiseksi raportiksi neljä riittävän korkean arvosanan saanutta ryhmätyötä. Töissä käsitellään monipuolisesti erilaisia näkökulmia Uittamon ja Runosmäen lähiöihin liittyen. Työt eivät ole tieteellisiä tutkimuksia, vaan opiskelijoiden harjoitustöitä, jotka on tehty tiiviissä aikataulussa. Sellaisinakin ne sisältävät kuitenkin mielenkiintoisia huomioita kohdealueista ja niiden kehitykseen vaikuttavista tekijöistä.

Santeri Harinko, Viena Haverinen ja Miitrei Misukka paneutuivat Runosmäen ja Uittamon alueelliseen edustuksellisuuteen Turun kunnallispolitiikassa. Kaupunginvaltuutettuja ja puolueiden paikallisaktiiveja haastattelemalla he selvittivät, mikä on paikallisen valtuutetun merkitys Turun lähiöille ja miten erilaisten alueiden koetaan tulevan kuulluiksi päätöksenteossa. Heli Korvuo, Eeva Kurikkala ja Aino-Maria Pusa selvittivät, millaista osallistumista Runosmäessä on ja millaista sen toivotaan olevan, vertaillen nykytilannetta Turun kaupungin osallisuuden toimintamalliin. Ville Haka, Fanni Hirvinen, Sanni Huusari ja Tiina Matilainen tarkastelivat palveluiden saavutettavuutta kestävillä liikkumismuodoilla ja asukkaiden toiveita asiassa, Runosmäkeä ja Uittamoa vertaillen. Artturi Ilmanen, Niko Koskinen, Johanna Kostamo ja Jirka Louhio tarkastelivat Uittamon Kannuskadun täydennysrakentamissuunnitelmaa ja täydennysrakentamisen hyväksyttävyyttä.

Lukuiloa!

Lataa raportti täältä

Lisätietoja kurssista löytyy Turun yliopiston opinto-oppaasta.

XSTL1060 Lähiöt 2020-luvulla (6 op) -opinto-oppaassa