Ajankohtaista
Kesällä 2025 Luonnon monimuotoisuus lautasella-hankkeen tutkijat toteuttivat hotelliaamiaisiin liittyvän kyselytutkimuksen Varsinais-Suomalaisissa hotelleissa. Kyselytutkimusta jatketaan loppusyksystä 2025.
Kerätyn aineiston pohjalta on tarkoitus määrittää tyypillisen suomalaisen hotellivieraan aamiaisen sisältö ja laskea sille luontojalanjälki, yhteistyössä Lappeenrannan-Lahden teknillisen yliopiston kanssa. Lisäksi selvitämme, mitkä aamupalan osat ovat hotellivieraille kaikkein mieluisimpia. Toivomme saavamme vastauksia myös siihen, millaisiin muutoksiin hotelliasiakkaat olisivat valmiita, jotta aamiaistarjonta olisi luonnon monimuotoisuuden kannalta kestävämpiää.
Tammikuussa 2026 aamiaisprojekti saa jatkoa työpajan muodossa. Kyselyjen pohjalta lähdetään kehittämään ”Saariston makuihin” pohjaavaa aamiaiskonseptia, jonka perustana ovat Varsinais-Suomalaisten tuottajien raaka-aineet.