OAT-GUT-BRAIN-tutkimus
Oat-Gut-Brain on Turun yliopiston Elintarviketieteiden ja Itä-Suomen yliopiston Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksiköiden yhteistyötutkimus, jossa selvitetään kauran ja riisin pitkäaikaisen käytön terveyshyötyjä vähägluteenisessa ruokavaliossa. Tutkimuksen johtavat tutkijat ovat professori Kaisa Linderborg, Turun yliopisto, ja professori Marjukka Kolehmainen, Itä-Suomen yliopisto.
Kuva: Enni Mannila / Turun yliopisto
Ajankohtaista
6.6.2025
Tutkimusuutinen 4.6.2025 Kaura peittoaa riisin kuidun lähteenä vähägluteenisessa ruokavaliossa Tutustu tutkimuksen mediatiedotteeseen yliopistojen sivuilla: UTU / UEF Tieteellinen artikkeli ”Comparison of...

28.5.2024
Kauratutkimuksesta hyvinvointia suolelle ja mielelle Lue uusin blogiteksti Turun yliopiston Elävää tiedettä -blogista. Linkki: Kauratutkimuksesta hyvinvointia suolelle ja mielelle – Elävää tiedettä (utu.fi)

3.6.2021
Vaikuttaako vähägluteeninen ruokavalio terveyteen? Tutkimukseen etsitään henkilöitä Kuopiosta ja lähialueilta. Linkki: Vaikuttaako vähägluteeninen ruokavalio terveyteen? Osallistujia haetaan tutkimukseen! | Itä-Suomen yliopisto (uef.fi)