Osallistu tutkimukseen

Kerro koulumuistoistasi Varsinais-Suomen ja Pohjois-Karjalan maaseutualueilla 1970-2000-luvuilla:

Oletko käynyt koulua tai työskennellyt maaseudun pienessä koulussa Pohjois-Karjalassa tai Varsinais-Suomessa peruskouluaikana 1970 – 2000-luvuilla? Osallistu tutkimukseemme, ja kerro koulumuistoistasi vuoden 2025 loppuun mennessä!

Tutkimuksen avulla tehdään näkyväksi aitoihin kokemuksiin pohjaavia näkökulmia ja argumentteja jokapäiväisestä maaseudun kouluarjesta, ja tallennetaan pala lakkautettujen maaseudun koulujen mukana katoavaa kulttuuriperinnettä. 

Osallistu tutkimukseen

Kerro koulumuistoistasi tutkimushaastattelussa

Teemme tutkimusta maaseudun pienistä kouluista, ja etsimme tutkimukseemme haastateltavia.

Haastattelut tullaan toteuttamaan vuoden 2025 kevään ja syksyn aikana osallistujan kanssa erikseen sovittuna ajankohtana joko lähitapaamisena tai etäyhteyksin. Varsinais-Suomessa osa haastatteluista toteutetaan kävelyhaastatteluina osallistujan vanhan koulurakennuksen ulkotiloissa.

Jätä yhteystietosi, niin työryhmä ottaa sinuun yhteyttä sähköpostitse.

Yhteydenottolomake

Kirjoita koulumuistoistasi

Voit kertoa koulumuistoistasi myös kirjallisesti alla olevan lomakkeen kautta.

Voit kertoa esimerkiksi alakoulusi luokkahuoneesta, koulun perinteistä, luokkaretkistä tai välituntileikeistä. Millaista oli käydä tai työskennellä maaseudun pienessä koulussa?

Kirjoituslomake

Halutessasi voit vastata lomakkeeseen nimimerkillä, jolloin aineisto pseudonymisoidaan automaattisesti. Aineistoa voidaan käyttää osana Peruskoulu maaseudun murroksessa -hankkeen tieteellisiä ja taiteellisia julkaisuja, kuten konferenssiesityksiä, sarjakuvia, museonäyttelyä ja viestintää.

Entiset koulurakennukset haastattelupaikkoina

Onko sinun kotisi tai paikallinen kylätalo toiminut aiemmin kouluna? Voisimmeko tulla pihallesi haastattelemaan koulun entisiä oppilaita?

Etsimme Varsinais-Suomen alueella 1980- ja 1990-luvuilla kouluina toimineita rakennuksia haastattelupaikoiksi. Käytännössä entisiä oppilaita koulurakennuksen ulkotiloissa. Tämä ei vaadi kiinteistön omistajalta mitään erityistoimia.

Jätä yhteystietosi alla olevan linkin kautta, niin otamme sinuun yhteyttä, mikäli tavoitamme sopivan haastateltavan.

Samalla tutkimus on tärkeä keino tallentaa pala lakkautettujen maaseudun koulujen mukana katoavaa kulttuuriperinnettä.

Voit myös olla suoraan sähköpostitse tai puhelimitse yhteydessä väitöstutkijaan Susanna Leppähaaraan (smmlep@utu.fi, puh. 050 5760896).

Yhteydenottolomake kiinteistön omistajille

Vaihtoehtoisesti voit olla suoraan yhteydessä:
Varsinais-Suomen alueella Susanna Leppähaaraan, smmlep@utu.fi
Pohjois-Karjalan alueella Alina Kuusistoon, alina.kuusisto@uef.fi

Kuva: Antero Aaltonen. 1988. Kuntasuunnittelutoimiston kokoelma, Keravan museopalvelut.