Kreikka
Kreikan tukimus ja teknologiasäätiö – Hellas (FORTH)
Kreikan tutkimus – ja teknologiasäätiö (FORTH) on yksi Kreikan suurimmista tutkimuskeskuksista. FORTH toimii kehitys- ja investointiministeriön tutkimus – ja innovaatiosihteeristön valvonnassa.
Tietotekniikkainstituutilla (FORTH-ICS) perustettiin Kreikkaan vuonna 1983 tekemään perus – ja soveltavaa tutkimusta, kehittämään sovelluksia ja tuotteita, tarjoamaan palveluja sekä toimimaan johtavassa asemassa myös kansainvälisesti tietotekniikan ja viestintäteknologian alalla. FORTH-ICS tutkimuslaboratorioit tuottavat perus – ja soveltavaa tutkimusta ja korkealaatuisia teknologisia sovelluksia ja palveluita. Näistä osa on tieteidenvälisiä tai monitieteisiä. FORTH-ICS tutkii tietojärjestelmiä, erityisesti ihmisen ja tietokoneiden vuorovaikutusta, hajautettua tiedustelua, älykkäitä ympäristöjä, kulttuuritietotekniikkaa, sähköinen terveydenhuolto, bio-informatiikka, robotiikka VLSI-tietokone- ja järjestelmäarkkitehtuuri.
FORTHIN Biolääketieteellinen laboratorio (CBML) keskittyy uusien tieto – ja viestintätekniikan teknologioiden kehittämiseen. Teknologiat liittyvät yksilölliseen, ennakoivaan ja ennaltaehkäisevään lääketieteeseen, integroituun hoitoon, riskien tunnistamiseen, käyttäjien vaikutusmahdollisuuksien lisäämiseen ja yhteistyöympäristöihin. Toiminta kattaa tärkeitä tutkimus – ja kehitysaloja ja myös maailmanlaajuiset teknologisia haasteita. Sen tutkimustoimissa keskitytään innovatiivisten tietokonemenetelmien ja -välineiden kehittämiseen lääketieteellisen ja biolääketieteellisen tietotekniikan, sähköisen terveydenhuollon, terveysalan mobiilisovellusten, lääketieteellisen kuvantamisen ja bioinformatiikan aloilla.
Laboratorio on viime aikoina keskittänyt myös tutkimus – ja kehitystoimintaansa hätätilanteiden hallintaan ja geopaikannusjärjestelmiin. Se on osallistunut EU POSEIDON 2011 -hankkeeseen, jossa aktivoidaan EU:n pelastuspalvelumekanismi ja PANS-hanke (valmius asianmukaiseen majoitukseen hätäturvakodeissa). FORTH koordinoi NEREIDs-hanketta, joka koskee tieto – ja viestintätekniikan oppimisvälineiden kehittämistä sekä koulutusta merien saastumisen ja pelastuspalvelun alalla, sekä Sea4All Erasmus *- ohjelman rahoittamaa hanketta. FORTH-ICSssa toimii yli 400 tutkimuksen ja tekniikan asiantuntijaa.
Periferiaki Diefthinsi Protovathmias Kai Defterovathmias Ekpaidefsis Kritis (PDE) Kreetalla
Kreetan alueellinen perus – ja keskiasteen koulutusosasto, joka sijaitsee Heraklionin kaupungissa, on yksi opetus – ja uskontoministeriön alaisesta 13 alueellisesta opetuslinjasta. Se vastaa Kreetan alueen koulutuksen hallinnosta sekä tieteellisestä ja pedagogisesta ohjauksesta ja valvoo siten Kreetan perusopetuksen ja toisen asteen koulutuksen laatua sekä toteuttaa monialaisia arviointi -, neuvonta – ja tukitoimintoja.
Organisaatio työllistää 35 hallintotyöntekijää ja vastaa lisäksi ala- ja yläasteen kouluista ja niiden opetushenkilöstöstä koko Kreetan alueella eli Heraklionin, Chanian, Lassithin ja Rethymnon alueilla. RDPSEC:llä on valvonnassaan 994 koulua ja noin 108 000 oppilasta.
Eurooppalaisen yhteistyön osalta RDPSEC on osallistunut aktiivisesti hankkeisiin ja siten saanut merkittävää kokemusta eurooppalaisten ohjelmien toteuttamisesta. Hankkeet ovat myös Erasmus+- ohjelmien painopisteitä. Kreeetan koulujen ja opettajien kanssa toteutetut yhteistoimintahankkeet liittyvät tasa-arvoon, kiusaamiseen, pakolaisiin, digitaaliseen lukutaitoon, koodaukseen ja robotiikkaan.
Kreetalainen Hellenic Mediterranean University (HMU)
Yliopisto tarjoaa perus – ja jatko-opintoja, tutkimusta. Heraklionin pääkampuksella sekä neljällä sivukampuksella (Chania, Rethymnon, Agnios Nikolaos ja Sitia) opiskelee yli 14 500 opiskelijaa.
Korkeakoulututkintoon kuuluvat tekniset – ja informaatiotieteet, yrityshallinto ja taloustiede, maatalous, terveys ja yhteiskuntatieteet- Laboratory of Health and road Safety (LaHeRS, http://lahers-hmu.gr) kuuluu Work Mediterranean University -yliopistoon ja se on Kreikan johtava tutkimuslaitos liikenneturvallisuuden alalla. Yhteisön tutkimus- ja kehittämistoiminta kohdistuu ajosuorituksen ja sen taustalla olevien psykologisten prosessien tutkimiseen.
Lahersissa on käytetty useita menetelmiä ajamisen, kuljettjien käsitysten ja kognitioiden mittaamiseen ja liikenneonnettomuuksien estämiseen. Viimeisen kymmenen vuoden ajan Lahersissa on ollut käytössä ajosimulaattori Virage VS500M, joka on rakennettu alan kehittyneimmällä simulointiohjelmistolla ja joka hyödyntää kehittynyttä ajoympäristöä. Ympäristö on rakennettu todellisista auton osista, jotka antavat realistisen kuvan hallintalaitteista. Simulaattori on ollut hyödyllinen väline ajosuoritusta ja liikenneturvallisuutta koskevassa tiedotuksessa, koulutuksessa ja tieteellisessä tutkimuksessa.