Elämän tasapaino

Keskeiset toimenpidekohteet:

Elämän arvot kohdallaan

Omien arvojen aktiivinen tiedostaminen ja niiden mukaan toimiminen ovat tärkeitä tekijöitä yksilön elämässäj. Ristiriita työorganisaation ja omien arvojen välillä tuo haasteita toimia ja toteuttaa täysipainoista työpanosta.

HYVÄKSI TODETTU: Työtyytyväisyyden mittaus säännöllisin väliajoin kertoo paitsi työpaikan ilmapiiristä myös omien arvojen kohtaannosta työhön nähden.

Psyykkinen tasapaino - olla sinut itsensä kanssa

Psyykkinen tasapaino kietoutuu saumattomasti arvomaailman toteutumiseen ja työn sekä vapaa-ajan tasapainoiseen toteutumiseen. Kun eri osoit ovat tasapainossa se tuottaa myös psyykkistä tasapainoa elämään.

HYVÄKSI TODETTU: Säännöllinen itsearviointi jollakin menetelmällä voi kertoa toimijalle itselleen tärkeää tietoa psyykkisestä tasapainosta elämässä.

Aikaa perheelle

HYVÄKSI TODETTU: Mahdollisuus joustoihin loma-aikoja suunnitellessa. Työajan erilaiset mallit ja joustot viikko ja kuukausitasolla.

Aikaa ystäville ja sukulaisille

HYVÄKSI TODETTU: Mahdollisuus joustoihin loma-aikoja suunnitellessa. Työajan erilaiset mallit ja joustot viikko ja kuukausitasolla.

Mielekkäät harrastukset

Jonkinlainen vastapaino työlle vapaa-ajalla on tärkeää. Harrastukset palauttavat ja tuovat sisältöä elämään.

HYVÄKSI TODETTU: Erinomaisena esimerkkinä työn ja virkistäytymisen yhdistämisestä voi olla ns. tykyparit. Työhyvinvoinnille on järjestetty aikaa vaikka 2h/kk työpareittain ja tämä aika voidaan käyttää virkistäytymiseen esimerkiksi liikunnan parissa.

Työn ja yksityiselämän suhteesta huolehtiminen

Työn ja vapaa-ajan tulee olla oikeassa suhteessa toisiinsa, ei kallellaan kumpaankaan suuntaan. Tasapaino sekä motivoi että lisää työhyvinvointia ja työn tuottavutta pitkällä tähtäimellä.

HYVÄKSI TODETTU: Työ- ja virkavapaiden joustava käyttö mahdollistaa henkilökohtaisen elämän haasteet ja keventää kokonaistaakkaa. Myös opiskelun mahdollistaminen työn ohessa lisää työn ja muun elämän suhteen sujuvuutta.