Yhteisöllisyys
Keskeiset toimenpidekohteet:
Kanssakäyminen
Jokainen työyhteisön jäsen vaikuttaa omalla toiminnallaan työyhteisön hyvinvointiin. Positiivinen, rakentava, muita kannustava ja ystävällinen käytös sekä normaalit käytöstavat edesauttavat jokaisen jäsenen työhyvinvointia.
HYVÄKSI TODETTU: Yhteiset kahvitauot, taukoliikunta tai muu yhteinen toiminta työpäivän ohessa lisää yhteisöllisyyttä.
Osallistuminen
Jokaisen työyhteisön jäsenen osallistuminen yhteiseen toimintaan lisää yhteenkuuluvuuden tunnetta ja parantaa työhyvinvointia.
HYVÄKSI TODETTU: Työyhteisössä voi olla yhteisöllisyyttä tukevia tapahtumia kuten vuosittaiset tyhy-päivät.
Sosiaali- ja taukotilat
Organisaation yhteisillä tiloilla kuten taukotiloilla on merkitystä yhteisöllisyyden kokemukseen. Vuorovaikutus lisääntyy yhteisössä, kun vietetään aikaa yhdessä.
HYVÄKSI TODETTU: Pyritään pitämään päivässä vaikka vain yksi kahvitauko samaaan, tiettyyn aikaan ja keskitytään muihinkin asioihin kuin työtehtäviin.
Työ- tai henkilökuntavaatetus
HYVÄKSI TODETTU: “Meillä tunnustetaan väriä”. Joillakin toimialoilla voidaan yhtenäistää henkilökunnan asuja yhteen sopivan ilmeen luomiseksi ja tiimin yhteishengen kohottamiseksi.
Yhteiset tapahtumat
Erilaiset yhteiset tapahtumat kuten henkilökuntajuhlat, tilinpäätöstapahtumat, pikkujoulut tms ovat oiva keino luoda yhteistä kulttuuria työpaikalla.
HYVÄKSI TODETTU: “Työyhteisössämme on käytössä iltaompeluseurat. Juttelemme niitä näitä Teamsin välityksellä ja pelaamme vaikka seurapelejä. Tämä oli yhteisöllisyyttä luova käytäntö korona-aikana.”
Vaikuttaminen omaan yhteisöllisyyteen
HYVÄKSI TODETTU: Hybriditöiden tekemiseen nähtiin hyväksi luoda sääntöjä esimerkiksi päivistä jolloin kaikki ovat läsnä. Tämä lisää yhteisöllisyyden kokemusta.