Puhujat

Symposiumin pääpuhujat ovat Andrea Révész (University College London), Jarmo Harri Jantunen (Jyväskylän yliopisto) ja Marjut Johansson (Turun yliopisto).

Andrea Révész, University College London

“Investigating second language speaking and writing processes: Methodological possibilities and challenges”

Andrea Révész on toisen kielen oppimisen professori University College Londonin kasvatus- ja yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa (IoE). Hänen tärkeimmät tutkimusintressinsä sijoittuvat toisen kielen oppimisen, opetuksen ja arvioinnin rajapinnalle, painottuen tehtävien ja yksilöllisten kognitiivisten erojen rooliin toisen kielen oppimisessa. Viime aikoina hän on myös alkanut tutkia toisen kielen puhumisen ja kirjoittamisen taustalla olevia neurokognitiivisia prosesseja. Hänen töitään on julkaistu kansainvälisissä julkaisuissa, kuten Applied Linguistics, Applied Psycholinguistics, Language Learning, Studies in Second Language Acquisition, TESOL Quarterly ja The Modern Language Journal. Hän on tuleva toimittaja Annual Review of Applied Linguisticsissa ja toimii Studies in Second Language Acquisition -lehden apulaistoimittajana ja John Benjamins Task-based Language Teaching -sarjan apulaistoimittajana. Hän on toiminut myös International Association for Task-based Language Teaching -järjestön (TBLT) puheenjohtajana. Hän on vuoden 2017 TBLT:n parhaan tutkimusartikkelin palkinnon voittaja ja vuoden 2018 TESOL Award for Distinguished Research -palkinnon saaja.

Jarmo Harri Jantunen, Jyväskylän yliopisto

“Queerejä näkökulmia kieleen ja kielinäkökulmia queereihin”

Jarmo Harri Jantunen työskentelee suomen kielen professorina Jyväskylän yliopiston kieli- ja viestintätieteiden laitoksella. Hänen tutkimuksensa on käsitellyt kielen fraseologisuutta monista näkökulmista, ja tutkimusmenetelminä ovat olleet usein korpustutkimuksen menetelmät. Viimeaikaisessa tutkimuksessaan hän on tarkastellut erityisesti sekä kaupunkeja ja kaupunginosia että sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöjä asenteiden, osallisuuden, stigmatisoitumisen ja segregaation näkökulmista.

Marjut Johansson, Turun yliopisto

Marjut Johansson toimii ranskan kielen professorina ja Kieli- ja käännöstieteiden laitoksen johtajana Turun yliopistossa. Hän tutkii tällä hetkellä tekoälypohjaista vuorovaikutusta, erityisesti ihmisen ja robotin välistä vuorovaikutusta vieraan kielen oppimistilanteissa. Johansson tutkii myös verkkolehtien muuttuvia uutisia, sosiaalisen median keskusteluja, videoita ja digitaalisten tekstien multimodaalisuutta. Lisäksi hänen tutkimusintresseihinsä lukeutuvat asiantuntijatyöhön liittyvät kielelliset käytännöt, monikielisyys ja kielipolitiikka, ja tällä hetkellä tutkimuksen kohteena ovat erityisesti ranskan kielen ja vieraiden kielten suomalainen koulutuspolitiikka.