Birgittas biktfäder
Det enda uppslaget i Kobergers utgåva (1502) där det finns bilder på båda sidor, presenterar Heliga Birgittas svenska biktfäder. Dessa hade en central roll i att dokumentera och omforma hennes uppenbarelser till bokform. På uppslaget finns tre bilder, som är identiska förutom bilderna av själva biktfäderna. På båda sidor finns samma bild av Kristus, Jungfru Maria, tre änglar och nedanför dem, den Helige Ande som framträder som en duva bakom en dekorativ båge. Båda sidor har också samma ruta där den heliga Birgitta sitter på en låg stol vid en bok med händerna sammankopplade i bön.
Mittemot Birgitta – men i sin egen separata ruta – sitter en präst vid ett skrivbord och skriver ner helgonets himmelska uppenbarelser. Först presenteras Petrus Olavi av Alvastra (ca 1307–1390), klädd i en präktig pälskantad kappa och en hatt som når över öronen. Han sitter vid ett fönster, och genom fönstret syns ett bergslandskap med en kyrka på toppen av en kulle.
På den andra sidan, skrivandes, sitter en annan biktfader, mäster Mathias från Linköping (ca 1300–1350) klädd i munkkåpa. Hans rum är enkelt och inget fönster syns. Hans huvud är omgivet av strålar.