MALAMA-työpaja: Valon voima – pintakäsittelyn viimeisimmät laserinnovaatiot

20.08.2024

Koneteknologiakeskus, Lemminkäisenkatu 28, Turku

Välähdyksiä MALAMA-hankkeen sprinteistä ja työpajoista (Video: Anna Huusko).

Laserteknologia on askel eteenpäin meriteollisuuden vihreässä siirtymässä ja digitaalisessa vallankumouksessa. Se tarjoaa uusia näkökulmia pintojen käsittelyyn oli kyseessä sitten maalin poisto, maalattavan tai liimattavan pinnan puhdistus, hitsin siistiminen tai joku muu puhdistusta, merkkaamista tai kiillotusta vaativa kohde. Työpajassa kuullaan, miten lasertyöstö soveltuu eri kohteisiin ja materiaaleihin sekä miten sen tehokkuutta ja onnistumista voidaan tarkastella laboratoriossa ja keskivaikeissa olosuhteissa telakkahallissa tehtyjen kokeiden avulla. Testit on tehty aidoilla meriteollisuuden käytössä olevilla materiaaleilla.

Ohjelma julkaistaan tässä myöhemmin.

TERVETULOA MUKAAN!

ILMOITTAUTUMINEN

Tilaisuus on osallistujille maksuton. Viimeinen ilmoittautumispäivä on keskiviikkona 14.8.2024.

Ilmoittautumalla tapahtumaamme hyväksyt henkilötietojesi tallentamisen ja käytön tämän tilaisuuden tarkoituksiin. Osallistuneet organisaatiot raportoidaan osana MALAMA-hankkeen toimintaa ja tuloksia.

Ilmoittaudu mukaan!

LISÄTIEDOT

Dosentti Heidi Piili, Turun yliopisto, Kone- ja materiaalitekniikan laitos heidi.piili@utu.fi (sisältöasiat)
Projektipäällikkö Kirsi Laitio, Turun yliopiston kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö, p. 040 7799 483 tai kirsi.laitio@utu.fi

MALAMA-hanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jonka toteuttajana on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö ja Turussa sijaitseva materiaali- ja konetekniikan laitos (hankekoodi A80056). Hankkeeseen sisältyy erillinen investointihanke (hankekoodi A80057). Hankkeiden rahoitusviranomainen on Satakuntaliitto ja -lähde Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma. Sprintti 1: Nopeaa kokeilua lasertekniikkaa hyödyntäen teollisuusympäristössä 11.4.2024 on osa MALAMA-hankkeen toteutusta.