Publications

Scientific and popular publications related to temporary wetlands.

Kausikosteikot ovat arvokkaita luonnon monimuotoisuuden kannalta | Maatalous-metsätieteellinen tiedekunta | Helsingin yliopisto (helsinki.fi)

Kausikosteikot ovat väliaikaisia lammikoita, jotka täyttyvät keväisin ja syksyisin ja kuivuvat kesällä. Vaihtelevan luonteensa vuoksi ne usein sivuutetaan, kun pohditaan merkittäviä luonnon monimuotoisuuden tukikohtia.

www.helsinki.fi

(ylläolevan tieteellinen versio):

Vernal pools enhance local vertebrate activity and diversity in a boreal landscape

Biodiversity and habitats are under threat from many factors such as human population increase, habitat loss, fragmentation, and climate change. In fr…

www.sciencedirect.com

Unohdetut kausikosteikot | Ihmeellinen luonto

Kirjoittanut Petri Nummi Metsässä kulkija saattaa notkelmassa kohdata touko- ja heinäkuussa aivan erilaisen ympäristön: keväisin voi painanteissa lillua hehtaarinkin vesiallas, josta ei myöhemmin kesällä ole jäljellä kuin kostea saraikko.

ihmeellinenluonto.wordpress.com

kausikosteikko | Ihmeellinen luonto

Artikkelit aiheesta kausikosteikko , kirjoittanut Mia Vehkaoja ja sariholopainen. Kirjoittanut Petri Nummi. Metsässä kulkija saattaa notkelmassa kohdata touko- ja heinäkuussa aivan erilaisen ympäristön: keväisin voi painanteissa lillua hehtaarinkin vesiallas, josta ei myöhemmin kesällä ole jäljellä kuin kostea saraikko.

ihmeellinenluonto.wordpress.com

Kausikosteikkojen merkitys luonnolle | Audio Areena

Kun kävelee pientä polkua pitkin kantahämäläisessä metsässä, päätyy pienen Koninkorven kosteikon rannalle. Se muodostui keväällä ja kuivuu loppukesään mennessä. Tälläisten kausikosteikkojen merkitystä tutkitaan sekä Evolla että pääkaupunkiseudulla. Koska niissä ei ole kaloja, monet vesiotukset ovat niissä turvassa.

areena.yle.fi