Hae koulutukseen: Vastuullisuus yrityksen strategiassa ja viestinnässä

Koulutus järjestetään syys-marraskuussa 2025. Kouluttajina toimivat Marketing Finlandin vastuullisen viestinnän asiantuntijat. Marketing Finland on markkinoinnin ja viestinnän ammattilaisten johtava verkosto Suomessa.

Vastuullisuusosaaminen on tärkeää pääomaa työelämässä ja erilaisia vastuullisuuteen liittyviä ammattinimikkeitä ja työnkuvia rakentuu kiihtyvällä tahdilla raportointivelvoitteiden kasvun myötä. Myös työelämän toiminnan eettiset periaatteet DEI-kysymyksineen vaativat tietoa ja osaamista vastuullisuusasioissa. Nämä tehtävät ja kysymykset ovat tulevaisuuden työntekijöiden työpöydillä, joten niihin on hyvä alkaa orientoitua jo opiskeluaikana. 

💡 Koulutus on jatkoa viime syksynä järjestetylle suuren suosion saaneelle projektinhallintakoulutukselle. Työelämä- ja ohjauspalvelut tukee opiskelijoiden työllistymismahdollisuuksia järjestämällä koulutuksia, jotka kehittävät työelämässä tarpeellista osaamista.

Koulutuksen sisältö 

Koulutuksessa opiskelijat saavat monialaisen käsityksen työelämän vastuullisuuskysymyksistä. Koulutus koostuu viidestä osa-alueesta: 

✔️  Johdanto vastuulliseen työelämään ja sen peruskäsitteisiin  

✔️  Vastuullinen viestintä  

✔️  Vastuullisuus yrityksen strategiassa ja lainsäädännössä  

✔️  DEI-kysymykset 

✔️  Workshop 

Koulutus toteutetaan pääasiassa itseopiskeluna Moodlessa. Aihealueisiin sisältyy esimerkiksi videoluentoja ja palautettavia tehtäviä. Koulutuksessa pääsee myös kuulemaan markkinoinnin ja viestinnän alan vastuullisuusasiantuntijoita ja tutustumaan case-esimerkkeihin.  

📌 Koulutus päättyy yhteiseen workshopiin, joka järjestetään perjantaina 14.11. klo 9:00-12:00. Workshop toteutetaan lähitilaisuutena Turun kampuksella ja siihen osallistuminen on pakollinen osa koulutuksen suoritusta.  

➕ Koulutuksen suoritettuaan opiskelija saa Marketing Finlandin vastuullisuusosaamismerkin, joka on mahdollista liittää CV:hen ja LinkedIn-profiiliin.

Koulutuksesta ei saa opintopisteitä. Arvioitu työmäärä on noin 80 tuntia, josta pääosa on itsenäistä opiskelua. 

ℹ️ Hakijoiden valinta

Koulutukseen otetaan hakemusten perusteella enintään 50 opiskelijaa. Koulutukseen voivat hakea Turun yliopiston perustutkinto-opiskelijat kaikista tiedekunnista. Koulutukseen voivat hakea myös työttömät vastavalmistuneet (max 2 vuotta valmistumisesta). Painotamme hakijoiden motivaatiota osallistujien valinnassa. Lisäksi maisterivaiheen opiskelijat ja vastavalmistuneet työttömät ovat etusijalla koulutukseen. 

📅 Koulutuksen ja haun aikataulu 

  • Hakuaika 1.-30.4. 
  • Ilmoitus valinnoista 15.5. mennessä 
  • Paikan vahvistus 30.5. mennessä 
  • Koulutuksen Moodle-alue aukeaa 22.9. 
  • Workshop 14.11. klo 9:00-12:00 
  • Viimeisten tehtävien palautus 30.11. 

👉 HAE KOULUTUKSEEN 30.4. MENNESSÄ TÄSTÄ

Osallistujatietojen kerääminen 

Koulutus järjestetään osana Työelämäpalveluiden ART-hanketta. Hanketta rahoittaa Euroopan sosiaalirahasto ja siksi osallistujista kerätään raportointitietoja. Osallistujien tulee täyttää osallistumistietolomake ennen koulutuksen alkua ja koulutuksen jälkeen. Ohjeet lomakkeen täyttämiseen saa sen jälkeen, kun mukaan valittu opiskelija on vahvistanut osallistumisensa koulutukseen. 

Lisätietoa koulutuksesta: 

 Anna Lagerroos, anna.lagerroos(at)utu.fi