Ahdistaako tulevaisuuden työelämä? Tule jakamaan ajatuksiasi ja saamaan vertaistukea muilta.

Mietityttävätkö työelämän erilaiset mahdollisuudet? Pohditko, mitkä ovat juuri sinun vahvuuksiasi ja mitä osaamiseesi kuuluu? Tuntuvatko opiskelujen ja työelämän vaatimukset kuormittavilta? Et ole näiden kysymysten kanssa yksin. Tule jakamaan ajatuksiasi ja saamaan vertaistukea muilta opiskelijoilta!

Työelämäaiheisissa vertaistukitapaamisissa käydään työelämään, osaamiseen ja itsetuntemukseen liittyviä keskusteluja ja saat mahdollisuuden pohtia omannäköisiä tulevaisuuden suunnitelmia. Vertaistukitapaamisissa ryhmän keskustelua fasilitoi Rekryn kouluttama vertaistukiryhmän vetäjä.Vertaistukiryhmiä pidetään sekä perustutkinto-opiskelijoille että väitöskirjatutkijoille. Kaikki vertaistukiryhmien vetäjät ovat myös itse opiskelijoita tai väitöskirjatutkijoita. Vertaistukiryhmät järjestetään suomeksi.

Vertaistukitapaamisia järjestetään 4 kertaa syys-joulukuun 2023 aikana (noin kerran kuussa). Tapaamisten aikataulu ja sijainti sovitaan ryhmän kesken vertaistukiryhmän vetäjän johdolla. Jokaiseen ryhmään mahtuu max. 5 osallistujaa.

Ilmoittautuminen ryhmiin päättyy 31.8.2023 klo 23.59.

Riippuen vertaistukiryhmästä, jotkut vertaistukiryhmät järjestetään hybridinä, jotkut lähinä ja jotkut etänä.  Jokaisen vertaistukiryhmän ilmolinkkiin pääset klikkaamalla ryhmän otsikkoa lukeaksesi ryhmästä lisää. Ryhmät starttaavat viikoilla 38-39. Oman ryhmän vetäjä on yhteydessä sinuun syyskuun alussa tarkan aloitusajankohdan sopimiseksi.

Perustutkinto-opiskelijoiden vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmä: Generalistit

Tässä vertaistukiryhmässä keskitytään erityisesti yhteiskuntatieteellisen ja generalistialojen opiskelijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää opiskelija Heidi. Ryhmä järjestetään hybridinä, pääsääntöisesti  lähitapaamisina Turussa.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

 

Hei! Olen Heidi Sorsa ja toimin generalistiryhmän vetäjänä. Tapaamiskerroilla tulemme keskustelemaan monista tylelämän mielenkiintoisista teemoista yhdessä ja pääset pohtimaan omaa uraasi, vahvuuksiasi ja tulevaisuuden näkymiäsi yhdessä muiden ryhmäläisten kanssa. Itse opiskelen sosiaalitieteitä ja omat mielenkiinnon kohteeni liittyvät muun muassa työelämän muutokseen, työn merkityksellisyyteen, motivaatioon ja  muun muassa näihin teemoihin syvennymme tapaamiskerroilla. Lämpimästi tervetuloa ryhmään!

Vertaistukiryhmä: teknillinen/luonnontieteiden tiedekunta

Tässä vertaistukiryhmässä keskitytään erityisesti luonnontieteiden ja teknillisen alojen opiskelijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää opiskelija Lauri. Ryhmä järjestetään lähitapaamisina Turussa.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

Laurin esittely:

Moi! Olen Lauri ja opiskelen neljättä vuotta fysiikkaa. Työskentelen opintojen ohella tutkimusavustajana, ja ajatuksissani on suorittaa tekniikan tohtoriopinnot valmistumisen jälkeen. Opintojen vaihtuessa vähitellen oman alan työtehtäviin olen pohdiskellut paljon erinäisiä kysymyksiä: Olenko tarpeeksi osaava työelämään? Miten tunnistan ja otan työelämässä huomioon omat vahvuudet ja heikkoudet? Mitä työelämältä ja -uralta ylipäätään tavoittelen? Mikäli esimerkiksi nämä tai muut työelämään ja itsetuntemukseen liittyvät kysymykset mietityttävät myös sinua, niin voidaan pohtia niitä yhdessä! Tavoitteena on käsitellä ryhmälle tärkeitä aiheita rennossa ilmapiirissä, eli tervetuloa mukaan työelämään liittyvine ajatuksinesi, huolinesi ja pohdintoinesi.

 

Vertaistukiryhmä: N:nnen vuoden opiskelijat (Täynnä)

Tässä vertaistukiryhmässä keskitytään erityisesti N:nnen vuoden opiskelijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää opiskelija Enni. Ryhmä järjestetään lähitapaamisina Turussa.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

Ennin esittely:

Moikka, mun nimi on Enni ja oon N-vuoden opiskelija! Opiskelen maisterivaiheessa uskontotiedettä kulttuurintutkimuksen tutkinto-ohjelmassa ja opintojeni puolesta suuntaudun työelämässä opettajaksi. Opettajuuden lisäksi minua kiinnostaa järjestöissä työskentely, joista olen saanut kokemusta mm. korkeakouluharjoitteluni ja vapaaehtoistyön kautta. Ajatus työelämästä herättää erilaisia ajatuksia ja tunteita niin innostuksesta pelkoon. Oma tulevaisuus ja opinnot voivat myös hakea vielä omaa paikkaansa ja omaa tahtiaan. Vertaisryhmässä voidaan käsitellä kaikkea omasta jaksamisesta, motivaatiosta ja ajanhallinnasta omien vahvuuksien löytämiseen, työnhakuun ja urahaaveisiin. Määrittelemme tarkemmin aiheet ryhmän kesken kaikkien toiveiden pohjalta. Ryhmään on tervetulleita kaikki, joilla opinnot on viivästyneet syystä tai toisesta ja haluat saada vertaistukea erityisesti tästä näkökulmasta työelämään liittyen. Tervetuloa siis mukaan poikkitieteelliseen piiriin pohtimaan omaa tulevaisuutta ja mitä se voisikaan sisältää. Jutellaan, kun tavataan!

Vertaistukiryhmä: Generalistit  (TÄYNNÄ)

Tässä vertaistukiryhmässä keskitytään erityisesti generalistialojen opiskelijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää opiskelija Henriikka. Ryhmä järjestetään etätapaamisina Zoomissa.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

Henriikan esittely: Olen folkloristiikan maisterivaiheen opiskelija ja suoritan parhaillani museologian perusopintoja. Taipaleeni Turun yliopistoon on kulkenut parin aikaisemman korkeakoulukokeilun kautta. Vietin Jyväskylän yliopistossa kaksi vuotta, jonka jälkeen piipahdin Humanistisen korkeakoulun kampuksella toiset pari vuotta. Kummassakaan paikassa opinnot eivät ottaneet tuulta alleen. Hain näiden korkeakoulujen jälkeen Turun yliopistoon opiskelemaan yleistä kirjallisuustiedettä, jota ilokseni pääsinkin tekemään, ja kandivaiheen jälkeen siirryin folkloristiikkaan, jossa sydämeni todella sijaitsi.

Kokemusta minulla on oman alan tunnustelusta, eikä etsintä ole vieläkään ohi, sillä tälläkin hetkellä katseeni on suuntautunut aikuiskasvatustieteiden opintoihin, jotka ovat tämän kevään aikana alkaneet kiinnostamaan minua. Tiedän miltä opiskelu väärällä alalla voi tuntua, ja toisaalta miltä voi tuntua oman alan löytyminen. Oma polkuni on hahmottunut vasta matkan varrella, eikä se täysin valmis ole vieläkään, vaan kasaan sitä parhaillani kivi kerrallaan. Olen kokenut opintojeni varrella myös puuttuvan motivaation syvät alhot, jolloin opiskelu ei ole tuntunut juuri miltään ja olen kyseenalaistanut omia kykyjäni. Vastaavat tuntemukset eivät ole ainutlaatuisia, vaan koskevat meistä monia. Vertaisryhmässä keskustelut voivat koskea muun muassa opiskelumotivaatiota, ajankäytön hallintaa, työelämään sijoittumiseen liittyviä aiheita ja kaikkia niitä aiheita, jotka ovat mieltämme kuormittaneet opiskelun ja työllistymisen suhteen.

Väitöskirjatutkijoiden vertaistukiryhmät

Vertaistukiryhmä väitöskirjatutkijoille hybridinä

Vertaistukiryhmä: Tässä vertaistukiryhmässä keskitytään erityisesti väitöskirjatutkijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää väitöskirjatutkija Sari. Ryhmä kokoontuu Porissa/etänä. Jos et siis pysty osallistumaan Turun kampuksella järjestettäviin vertaistukiryhmiin, tämä ryhmä voisi sopia sinulle.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

Sarin esittely:

”Teen väitöstutkimusta johtamisen kehittämisestä, näkökulmana itseymmärrys ja tietoisuustaidot. Olen toiminut työelämässä erilaisissa kehittämistehtävissä ja HR -rooleissa. Tänä vuonna opetan Porissa muutamia johtamiseen ja organisointiin liittyviä kursseja. Minua kiehtoo itsensä kehittäminen ja uskon, että saamme ryhmässä aikaiseksi hyviä keskusteluja, konkreettisia vinkkejä sekä kannustavaa vertaistukea työelämää ja ihmisenä kehittymistä varten.”

Vertaistukiryhmä: Yritysmaailma, akatemia vai kenties molemmat? (Täynnä)

Tässä veriaistukiryhmässä keskitytään erityisesti väitöskirjatutkijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää väitöskirjatutkija Saija. Ryhmä järjestetään lähitapaamisina Turussa.

Ilmoittaudu ryhmään tästä

Saijan esittely:

Yritysmaailma, akatemia vai kenties molemmat? Tule mukaan poikkitieteelliseen tohtoriopiskelijoiden vertaistukiryhmään, jossa pohdimme yhdessä näkemyksia ja ajatuksia työllistymisestä ja urasta väitöksen jälkeen. Ryhmää ohjaa alanvaihtaja, monitieteinen ja ehkä taitoinenkin kansanterveystieteen tohtoriopiskelija Saija Tarro.

Olen Turun yliopiston kasvatti, ensimmäiseltä koulutukseltani kauppatieteiden maisteri. Toimin pitkään kansainvälisen yrityksen palveluksessa taloushallinnon kehitystehtävissä ja pari vuotta sote alan järjestössä. Alaa päädyin vaihtamaan ehkä tyypillisestikin lasten saannin jälkeen pohdittuani paljon työn merkityksellisyyttä ja päädyin opiskelemaan psykologian perus- ja aineopinnot avoimessa yliopistossa ja sen jälkeen kävin läpi ”Human neuroscience” maisteriohjelman. Vuonna 2020 aloitin kansanterveystieteen oppiaineessa tohtoriopinnot, joista olen nyt syksyllä valmistumassa. Työskentelen väitöstutkimukseni ohella Turun yliopistossa projektikoordinaattorina.

Vertaistukiryhmä: Mietityttääkö tulevaisuus akateemisella uralla? (Täynnä)

Tässä vertaistukiryhmässä keskitytään erityisesti väitöskirjatutkijoiden ajatuksiin ja pohdintoihin työelämästä. Vertaistukiryhmää vetää väitöskirjatutkija Marja. Ryhmä järjestetään lähitapaamisina Turussa.

Marjan esittely:

Hei väitöskirjatutkija!

Haluaisitko syventyä itsetuntemukseen ja työelämäasioihin? Mietityttääkö tulevaisuus akateemisella uralla? Tule mukaan vertaistukiryhmätoimintaan! Vertaistukiryhmässä tavataan muita väitöskirjatutkijoita ja keskustellaan näistä kokemuksista ja ajatuksista sekä muista työelämään liittyvistä askarruttavista asioista. Olen Marja, osa-aikainen väitöskirjatutkija humanistisen tiedekunnan Utuling-tohtoriohjelmasta. Teen väitöskirjaa koordinaattori-työni ohella nyt toista vuotta, eli syksyllä -23 starttaa kolmas vuosi. Elämääni on mahtunut monenlaista työpaikkaa ja koulutusta ennen yliopistomaailmaa. Tähän hetkeen päätyminen ei ole ollut se niin lineaarisin tie, ja oman osaamisen, omien valmiuksien ja sen oman polun tunnistaminen on ollut toisaalta antoisaa, mutta välillä myös haastavaa. Vertaistukiryhmätoiminnassa voisimme keskustella esimerkiksi oman polun löytymisestä tai löytymättömyydestä, oman osaamisen karttumisesta ja sen tunnistamisesta, akateemisen uran näköaloista sekä yleisesti työelämästä.

Jos et tiedä mihin ryhmään sinä voisit ilmoittautua, olethan yhteydessä projektisuunnittelija Anna Lagerroos, anna.lagerroos@utu.fi.