Jäljitettävyysdata & dataekosysteemit kestävyysvalinnoissa

Flavoria

Jäljitettävyysdata ja dataekosysteemit kestävissä valinnoissa ovat keskeisessä roolissa avoimuuden, vastuullisuuden ja ympäristövaikutusten hallinnan varmistamisessa. Seuraamalla ihmisten ja tuotteiden liikkeitä ravintola-alan palveluntarjoajat voivat tehdä tarkempia päätöksiä, jotka tukevat valmistettavan ruoan ennakoivaa suunnittelua ja vähentävät ympäristökuormitusta. Tilaus- ja valmisteluprosessien optimoinnilla ravintolat voivat pienentää hiilijalanjälkeään, tukea resurssitehokkuutta ja minimoida hävikin määrää. Nämä toimenpiteet mahdollistavat tietoon perustuvan päätöksenteon ja ne myös tukevat ravintoloiden mahdollisuuksia viestiä kestävyystoimistaan asiakkaille, rakentaa luottamusta ja vahvistaa positiivista mainettaan. Läpinäkyvä jäljitettävyysdata edistää avoimuutta ja voi ohjata koko toimialaa kohti vastuullisempia toimintatapoja. Pyrkimys hyödyntää dataa jälkikäteen mainitun tavoitteen saavuttamiseksi ei kuitenkaan ole vähäpätöinen.

Tapahtuman tavoitteena on avata keskustelua datan hyödyntämisen nykytilasta Suomessa ja jakaa ajatuksia siitä, miten jäljitettävyyttä ja dataekosysteemejä voidaan tukea kestävien valintojen edistämiseksi. Alan eturivin toimijoiden osallistuminen on ensiarvoisen tärkeää, jotta voimme tunnistaa tarpeet ja mahdollisuudet sekä luoda verkostoja samanmielisten toimijoiden kesken.

Tapahtuma on suunnattu:

  • Tietojenkäsittelytieteen, ympäristöopintojen ja niihin liittyvien alojen jatko-opiskelijoille
  • Kestävän kehityksen, data-analytiikan ja yritysvastuun ammattilaisille
  • Kaikille, joita innostaa datan hyödyntämiseen kestävän tulevaisuuden tukemiseksi

TAPAHTUMAN TIEDOT

Ohjelma

9:30 – 10:00Nimilaput ja verkostoitumista, kahvia, teetä ja pullaa
10:00 – 10:10Avajaissanat ja tervetulotoivotus, Jaakko Järvi, dekaani, teknillinen tiedekunta
10:10 – 10:40Simon Panelius, CGO, Infine
10:40 – 11:10Dataekosysteemin luominen – kokemuksia liikennedatan ekosysteemistä. Janne Lautanala, ekosysteemi- ja teknologiajohtaja, Fintraffic
11:10 – 11:40Paneelikeskustelu. Jere Vuorenala (KONE), Timo Lehto (Jamix), Simon Panelius (Infine) ja Janne Lautanala (Fintraffic). Niko Myller (UTU), juontaja.
11:40 – 12:00Loppuyhteenveto
Seminar panelists
Panelisteja viimekertaisesta seminaaristamme Kekseliästä innovointia yhdessä: Ravintoloiden ruoka- ja energiahävikin vähentäminen

 

Tutkitaan yhdessä, miten data voi auttaa meitä rakentamaan kestävämpää maailmaa. Varmista paikkasi tapahtumaan ja osallistu keskusteluun!

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä: diningflow@utu.fi

Yhdessä voimme vaikuttaa!

Dining Flow-tiimi