Flavoria food line

Kekseliästä innovointia yhdessä:

Ravintoloiden ruoka- ja energiahävikin vähentäminen

Henri Alén, yrittäjä ja keittiömestari, saapuu keskustelemaan Turun kaupungin, tutkijoiden ja teollisuuden edustajien kanssa siitä, miten ruoka- ja energiajätettä voitaisiin vähentää. Palveluala voi toimia teknologisten innovaatioiden suunnannäyttäjänä ja samalla vastata aikakautemme haasteisiin sekä tehdä alasta kilpailukykyisemmän ja kestävämmän.

Toimintamme vaikuttavuuden lisäämiseksi on ratkaisevan tärkeää, että eri toimijat, opiskelijat ja tutkijat, jotka ovat kiinnostuneita etsimään ratkaisuja ruoan ja energiajätteen vähentämiseksi, liittyvät keskusteluun. Dining Flow -hankkeen järjestämän ensimmäisen tapahtuman tarkoituksena on jakaa näkemyksiä ja tietoa, joiden avulla pääsemme eteenpäin.

Tavoitteena on luoda verkostoa, joka on sitoutunut minimoimaan jätteen määrän toiminnassaan. Haluamme kuulla erilaisista kokemuksista ja käytännöistä, joita ruoka- ja energiahävikin vähentämiseen aktiivisesti osallistuvat tahot ovat tehneet. Lisäksi tavoitteena on esitellä myös Dining Flow -hankkeen visiota ja käynnissä olevia aloitteita.

Jokaisen panos tämän asian edistämiseen on tärkeä!

TAPAHTUMATIEDOT

Tapahtuma on suomenkielinen, mutta tarjoamme simultaanikäännöksen englanniksi (check the English website for details).

Tapaamisiin,

Dining Flow -ryhmä

Lisätietoja tapahtumasta: diningflow@utu.fi

Ennen päätapahtumaa

Ennen päätapahtumaa, klo 10:30-11:30, tarjoamme 20 vapaaehtoiselle testaajalle mahdollisuuden testata Flavoria-ruokalinjastoa (Flavoria, Medisiina D, Kiinamyllynkatu 10, 20520 Turku).  Ruokalinjaston testausta varten ole hyvä ja rekisteröidy testaajaksi tämän linkin kautta 20.3.2024 mennessä.

Ohjelma

12:00 – 12:10 Avajaiset ja tervetulotoivotukset – professori Jaakko Järvi, dekaani, teknillinen tiedekunta, UTU

12:10 – 12:40 Puheenvuoro – Henri Alén, yrittäjä ja keittiömestari

12:40 – 12:55 Viisasta ruokaa Wisefood-hankkeessa – Iris Kriikkula, Turun kaupunki

12:55 – 13:25 Dining Flow, mitä se on?

Parempia kokemuksia ja vastuullisuutta itsepalveluravintoloissa dataekosysteemin tuella​ – tohtori Niko Myller, UTU

Ekosysteemi – Suurempi kuin osiensa summa – Timo Lehto, COO, Jamix Oy

13:25 – 13:40 Kahvitauko

13:40 – 14:30 Dining Flow -innovaatioleirin tulokset ja keskustelu raadin kanssa. Raati: Henri Alén, yrittäjä ja keittiömestari; Timo Lehto, COO, Jamix Oy; Jere Vuorenala, KONE; Matti Verkasalo, SmartKitchen.

14:30 – 14:50 Noutopöytien ruokahävikki Scandicin kestävän kehityksen strategian silmin – mitä voimme tehdä ruokahävikin vähentämiseksi? – Hanna Kokki, General Manager, Scandic Atrium & Scandic Plaza Turku

14:50 – 15:50 Paneelikeskustelu ja keskustelu yleisön kanssa

Hedelmällisiä kokemuksia ja visioita – professori Anu Hopia, NuFo, Lääketieteellinen tiedekunta, UTU; Lotta Alhonnoro, NextGen; Otto Selenius, Hiililounas; Pirita Pohjanne, Sodexo; Dani Lindberg, Viking Line; Satu Hulkkonen, FoodData Finland.

15:50 – 16:00 Loppusanat

Ilmoittaudu tapahtumaan tästä 20.3.2024 mennessä. Tervetuloa!