F-piste – Sirkkalan sukupuolustaja

Alku nähtiin 1996. Seuranneisiin vuosiin on mahtunut monenmoista tapahtumaa ja henkilökaartin muutoksia. Dramaattinen käänne oli vaipuminen puolivuotiseen koomaan ja äkillinen elpyminen syksyllä 2011. En nyt kuvaile saippuasarjan juonenkäänteitä. Puhun ainejärjestö F-pisteestä, joka ei ole mikään kupla.

F-piste on Turun yliopiston sukupuolentutkimuksen ainejärjestö. Toiminnan painopisteitä ovat opiskelijoiden äänen kuuluvuuden edistäminen oppiaineessa sekä sukupuolikysymysten esiin tuominen yliopistolla ja yhteiskunnassa.

Hiljattain toimintansa uudelleen aloittanut F-piste on ehtinyt jo käynnistää kaksi pitempiaikaista projektia: feministisen lukupiirin sekä oman F-blogin pyörittämisen. Lisäksi järjestämme muun muassa myyjäisiä, bileitä ja tempauksia, joista esimerkkinä mainittakoon naistenpäiväspektaakkelimme.

Vaikka F-piste ei kavahda häpeämättömästi julistaa vaginaalista ilosanomaa, on se vakavasti otettava oppiaineen vaikuttaja sekä tehokkaasti verkostoitunut toimija. Teemme yhteistyötä useiden tahojen, kuten muiden ainejärjestöjen, Humanitaksen, Nytkis ry:n ja Tyttöjen talon, kanssa.

Myös välit sukupuolentutkimuksen henkilökuntaan ovat mutkattomat. Aktiivinen yhteydenpito oppiaineeseen on muun muassa avannut mahdollisuudet opintopisteiden kerryttämiselle lukupiiristä ja akvaariotenttimiselle.

Hallitus kokoontuu säännöllisesti, ja kokoukset ovat avoimia kaikille jäsenille. Niistä ja paljosta muusta tiedotetaan yhdistyksen sähköpostilistalla, jolle liittyminen merkitsee myös jäseneksi ryhtymistä.

Kaikki sukupuoliaiheista kiinnostuneet voivat vapaasti liittyä yhdistykseen ja osallistua sen aktiviteetteihin. Lähde siis mukaan tuleviin käänteisiin! Vakihahmoja ei ole koskaan liikaa, ja statisteja tarvitaan aina.

Kia Andell
F-piste ry:n tiedottaja