Ohjeita kirjoittajille

Julkaisun tehtävä ja sisältö

Humanistisen tiedekunnan verkkojulkaisun tehtävä on tiedottaa monipuolisesti tiedekunnan toiminnasta yliopiston sisällä myös sen ulkopuolelle. Vuoden kuluessa säännöllisesti päivittyvässä Hiiskutussa julkaistaan tiedekunnassa tehtävää tutkimusta, hankkeita, tapahtumia, opetusta, opiskelua, ihmisiä ynnä erilaisia ajankohtaisia tapahtumia koskevia juttuja teksteinä, videoina ja podcasteina.

Kirjoitus- ja toimintaohjeet

  1. Lähetä teksti lehden toimittajalle sähköpostissa Word- tai rtf-tiedostona ilman mitään erityisiä muotoiluja, viestinta@utu.fi.
  2. Tekstin maksimipituus on 2500 merkkiä välilyönteineen.
  3. Julkaisu on suunnattu laajalle yleisölle, joten kielen tulee olla hyvää yleiskieltä. Vältä vaikeaa ammattikieltä ja monimutkaisia rakenteita.
  4. Liitä tekstin alkuun korkeintaan kolmen virkkeen mittainen ingressi.
  5. Otsikoihin kannattaa panostaa – houkuttelevan iskevä (lyhyt ja napakka) pääotsikko ja informatiiviset tekstiä jäsentävät väliotsikot herättävät lukijan kiinnostuksen.
  6. Älä merkitse tekstiin lähde-/kirjallisuusviitteitä. Niiden sijaan voit  tarvittaessa liittää tekstiin muutaman linkkejä ja linkkivinkkejä.
  7. Laadi tekstin loppuun lyhyt, yhden virkkeen mittainen kirjoittajaesittely (Kirjoittaja on…)
  8. Kuvitus houkuttelee lukemaan. Lähetä kuvitusehdotuksesi tekstin mukana erillisinä jpeg-tiedostoina. Kirjoita jutun loppuun lyhy(e)t kuvateksti(t), jo(i)ssa mainitaan myös kuvan lähdetieto. Huolehdi siitä, että kuvan saa julkaista. Toimitus muokkaa kuvista sopivan kokoiset ja auttaa mielellään kuvia koskevissa kysymyksissä.
  9. Jos olet kiinnostunut julkaisemaan juttusi videona tai podcastina, ota yhteyttä viestintään. Saat tarvittaessa tuotantoapua.
  10. Muista iloita kirjoittamisen ja muun sisällöntuotannon mahdollisuudesta!

Toimituksen yhteystiedot

Voit ottaa yhteyttä joko lehden toimittajaan tai toimituskunnan jäseniin kaikissa Hiiskuttua koskevissa kysymyksissä:

Tuomas Hovi (tuohov@utu.fi)
Matti Kamppinen, päätoimittaja (matka@utu.fi)
Kati Launis (klaunis@utu.fi)
Olli Lehtonen (olli.a.lehtonen@gmail.com)
Hanna Lantto (hanna.lantto@utu.fi)
Aino Liira (aeliir@utu.fi)
Minna Seppänen (mielse@utu.fi)
Mari Välimäki (marivaz@utu.fi)