Falling Walls Lab Turku

Turussa järjestetään elokuussa 2014 Suomen ensimmäinen Falling Walls Lab -karsinta. Tämä tieteellinen kilpailu on tarkoitettu 35-vuotiaille ja sitä nuoremmille lahjakkaille lupauksille. Karsinnan voittajat saavat mahdollisuuden osallistua loppukilpailuun, joka järjestetään Berliinissä vuosittaisen Falling Walls -konferenssin yhteydessä. Konfrenssiin osallistuu suuri joukko kansainvälisesti merkittäviä asiantuntijoita.

Falling Walls Lab Finale Berliinissä 8.11.2013. Kuva: Falling Walls Foundation.
Falling Walls Lab Finale Berliinissä 8.11.2013. Kuva: Falling Walls Foundation.

Kolmen minuutin tieteellisiä läpimurtoja yhden päivän aikana

Falling Walls Lab on kansainvälinen nuorten ja lahjakkaiden tutkijoiden ja asiantuntijoiden tapahtuma, jonka tarkoituksena on edistää tieteidenvälistä keskustelua sekä saattaa yhteen eri alojen (mm. tiede, taide, politiikka, talous) edustajia. Lab-karsinnassa jokaisella esiintyjällä on kolme minuuttia aikaa kertoa omasta tutkimuksestaan tai yritysideastaan. Esityksiä pääsevät kuuntelemaan kaikki halukkaat. Esitykset arvioi arvovaltainen tuomaristo, jossa istuu asiantuntijoita niin tiedeyhteisön, tutkimuslaitosten kuin yritysmaailman huipulta.

Kaiken takana säätiö

Falling Walls Lab -karsintojen järjestämisestä vastaa aina paikallinen organisaatio, mutta ohjeet tulevat Falling Walls -säätiöltä. Säätiö on voittoa tavoittelematon ja se pyrkii tieteellisen tutkimuksen, innovaatiotoiminnan ja uusimpien tieteellisten saavutusten tunnettuuden lisäämiseen yhteiskunnan kaikilla tasoilla. Tärkein vuosittainen säätiön järjestämä tapahtuma on ”Falling Walls Conference”.

Stefan Kutter esittelemässä omaa läpimurtoaan loppukilpailussa 8.11.2013. Kuva: Falling Walls Foundation.
Stefan Kutter esittelemässä omaa läpimurtoaan loppukilpailussa 8.11.2013. Kuva: Falling Walls Foundation.

Aboagora ja Falling Walls Lab Turku

Aboagora-symposiumin toimikunta järjestää 11. elokuuta 2014 Falling Walls Lab -karsinnan ensimmäistä kertaa Suomessa. Karsintaan haetaan Falling Walls -säätiön kotisivuilla olevalla hakulomakkeella. Hakemukseen liitetään mukaan oman idea-abstraktin lisäksi ansioluettelo ja motivaatiokirje. Hakuaika Turun Lab-karsintaan on parhaillaan käynnissä ja päättyy 31.5. Hakuajan päätyttyä Turun Labin järjestäjät valitsevat 30 parhaimmaksi arvioimaansa esitystä. Tieto valituista julkistetaan kesäkuussa. Turun karsinnan kolme parhaiten sijoittunutta saavat mahdollisuuden osallistua Berliinin konferenssin yhteydessä järjestettävään Falling Walls Lab Finale -loppukilpailuun.

Miksi kannattaa osallistua?

Berliinissä sata nuorta lahjakkuutta eri puolilta maailmaa esittelevät ideansa asiantuntijoista koostuvalle tuomaristolle. He saavat mahdollisuuden osallistua konferenssiin yhdessä maailman huippututkijoiden sekä talouden ja innovaatioteollisuuden korkea-arvoisten edustajien kanssa. Loppukilpailun voittajat nousevat seuraavana päivänä Falling Walls -konferenssin päälavalle esittelemään tutkimuksensa tai yritysideansa uudelleen, nyt vielä suuremmalle yleisölle. Se on mahdollisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä!

Anna Haapalainen
Aboagora-symposiumin sekä Falling Walls Lab Turku -karsinnan koordinaattori