Kulma – Poristakin kuuluu!

Esittäytyessäni uusille ihmisille, kerron olevani opiskelija. Kun sitten kysytään, missä ja mitä opiskelen, saan vastaukseksi hämmästyneen ilmeen. Porissa? Kulttuurituotantoa ja maisemantutkimusta? Onko se siis ammattikorkeakoulu? Ei, se on Turun yliopiston yksikkö Porissa. Onko Porissakin yliopisto? Meillä on yliopistokeskus, joka yhdistää neljää eri yliopistoa. Joka tapauksessa kysyjän mieleen jäävät vain Pori ja jotakin outoa.

Kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelma on Turun yliopiston pieni yksikkö Porissa. Opiskelijoita otetaan vuosittain yhteensä hieman yli 40. Näistä opiskelijoista pieni joukko osallistuu aktiivisesti opiskelijatapahtumiin ja toimii mukana ainejärjestössä. Oma ainejärjestömme on nimeltään Kulma ry. – tuo pieni TYY:n alayhdistys, josta hyvin harvoin mitään kuuluu, mutta joka silti pienuudestaan huolimatta on äärimmäisen tärkeä omille opiskelijoilleen. Ja osataanhan meillä ääntäkin pitää tarvittaessa.

Kulma ry:n tehtäviin kuuluu opiskelijoiden edunvalvonta, yhteistyö Porin ylioppilasyhdistyksen Pointer ry:n ja muiden ainejärjestöjen kanssa sekä illanviettojen ja liikunta- ja kulttuuritapahtumien järjestäminen. Illanviettoihin osallistuminen on vähentynyt viime vuosina, sen sijaan liikunta- ja kulttuuritapahtumilla on ollut kysyntää! Mielestäni onkin erittäin tärkeää, että ainejärjestöt ja muut yhdistykset lisäävät opiskelijoilleen enemmän liikunta- ja kulttuuritapahtumia resurssiensa mukaan.

Kulman opiskelijoita valmistautumassa vappukulkueeseen. Oikealta vasemmalle: Essi Manner, Linnea Kotiniemi, Eveliina Pehkonen ja kuvaan selin oleva Isabell Vanhatalo. Porin humanisteilla on siis punaiset haalarit! Kuva Lilli Sihvonen.

Kulttuurialan opiskelijana voin todeta, että kulttuuri on yksi erittäin tärkeä avain ihmisen hyvinvointiin. Kulttuuri ehkäisee ihmisen syrjäytymistä ja helpottaa stressiä. Kulttuuritapahtumiin voi saapua ilman, että tarvitsee käyttää alkoholia. Kulma ry pyrkiikin tänä syksynä hyödyntämään Porin kulttuuritarjontaa entistä paremmin ja tarjoamaan opiskelijoilleen muun muassa seinäkiipeilyä ja elokuvia.

Et terveisi täält meilt Porist!

Lilli Silvennoinen on Kulma ry:n puheenjohtaja.

Pori-sanakirja:
Home sweet home = Ei mar, mää lähre kottii.
Make love not war! = Lakkaa ny jo panttaamast!
Teamwork = Porukas sähläämine.
Kauanko menee, ennen kuin saavut? = Mää käy kaupas yhtäkkii!