Laitoksen kirjastoaineistot muuttivat Sirkkalan naapuriin

Sirkkalan kampuksen naapurissa Lemminkäisenkatu 3 B:ssä sijaitseva uusi Teutorin kirjasto tarjoaa historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen lisäksi myös lääketieteen, hammaslääketieteen ja hoitotieteen kirjastopalvelut. Monenlaisessa käytössä ollut entisenä tossutehtaana tunnettu on täysin uudistettu sisätiloiltaan kirjastokäyttöön.

Kirjaston ala-aulan asiakaspäätteet. Kuva: Aki Luotonen.
Kirjaston ala-aulan asiakaspäätteet. Kuva: Aki Luotonen.

Kellarikerroksessa on kirjaston sisäänkäynti, jossa kävijä kohtaa ensimmäiseksi uudet lainaus- ja palautusautomaatit, kevennetyn asiakaspalvelupisteen sekä asiakaspäätteet ja monitoimilaitteen. Kellarikerroksessa sijaitsevat myös historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen aineiden lehdet ja uutena palveluna kurssikirjastosta lähemmäs käyttäjiä siirretyt kurssikirjat, sekä lääketieteellisen kirjakokoelmat, lehdet ja kurssikirjat.

Kuva: Aki Luotonen.
Kuva: Aki Luotonen.

Kellarikerroksen parven Valvomo-huoneessa on kaksi KAVI-päätettä, joilla voi katsella ja kuunnella keskeisten kotimaisten radio- ja tv-kanavien tallennettua ohjelmavirtaa.

Ensimmäinen kerros on omistettu laitoksen oppiaineiden kirjakokoelmille, jotka on järjestetty historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen yhteisiin aiheenmukaisiin hyllyosastoihin.

Kirjaston kahdessa kerroksessa ja kerrosten parvilla on hiljaisuustasoltaan erilaisia lukusaleja. Ryhmätöihin soveltuvia tiloja on Teutorissa neljä. Niihin voi tehdä varauksia Outlookin kalenteritoiminnon kautta. Hyllyjen lomasta löytyy mukavia lukunurkkauksia, joihin voi istahtaa hetkeksi.

Ensimmäiseen kerrokseen on tulossa skanneri ja kellarikerroksen palvelupisteestä voi jatkossa lainata läppäreitä kirjaston tiloissa käytettäväksi.

Teutorin kirjaston uudet yhtenäistetyt laina-ajat ovat:

  • kirjat 28 vrk
  • lehdet 14 vrk
  • kurssikirjat 14 vrk
  • kurssikirjojen pikalainat 2 vrk
  • kurssikirjojen yö- ja viikonloppulainat

Kirjasto on avoinna maanantaista torstaihin klo 9–18, perjantaisin klo 9–16 ja lauantaisin klo 10–14.

Kirjaston eri kerroksissa on useita erilaisia työskentelytiloja. Kuva: Aki Luotonen.
Kirjaston eri kerroksissa on useita erilaisia työskentelytiloja. Kuva: Aki Luotonen.

Syksyn aikana Teutorin uudessa kirjastossa järjestetään kirjastokierroksia. Tiedot kierrosten ajankohdista ja ilmoittautumisista löytyvät kirjaston sivuilta.

Teutorin kirjasto kampuskartalla.

Tiina Suikkanen on Tieteenalakirjasto Logoksen kirjastoamanuenssi.