Museion ry – elävää kulttuuriperintöä

Museion ry on Turun yliopiston museologiaopiskelijoiden oma ainejärjestö. Koska jäsenistö koostuu sivuaineopiskelijoista, on toiminta pienimuotoisempaa kuin suurilla järjestöillä – käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että bilettämisen sijaan keskitämme energiamme lähinnä erilaisten ekskursioiden järjestämiseen. Kuluvana vuonna olemme käyneet Logomossa, Naantalissa ja hiljattain järjestimme myös Pietari-ekskun yhdessä muiden kulttuurientutkija-ainejärjestöjen kanssa. Syksylle on kaavailtu vielä bussiretkeä Tampereelle ja jotakin tuntemattomampaa Turku-kohdetta. Retkistä pyritään tekemään mahdollisimman edullisia, lisäksi Museionin retkille olemme yleensä saaneet ammattilaisopastuksen. Retkien lisäksi Museion järjestää perinteisesti peli-iltoja, pikkujoulut, sekä tutustumisillan uusille ja vanhoille jäsenille. Aikataulut selviävät nettisivuiltamme!

Julkaisemme myös Kuriositeettikabi.net-nettilehteä. Lisäksi pidämme yhteyttä oppiaineeseen ja osallistumme kurssien suunnitteluun yhdessä henkilökunnan kanssa. Välit ovat hyvin läheiset, minkä ansioista myös opiskelijoiden ääni saadaan kuuluviin. Palautetta kursseista kannattaakin lähettää Museionin hallitukselle, mikäli hirvittää ottaa yhteyttä suoraan henkilökuntaan. Museionin jäsenkortissa on suositus ilmaisesta sisäänpääsystä museoihin. Omalla kohdallani tämä on toiminut lähes kaikkien suomalaisten museoiden lisäksi mm. Kööpenhaminassa!

Jäseneksi hyväksytään kaikki museologiaa opiskelevat tai opiskelleet Turun yliopiston opiskelijat. Hallituksen kokoukset ovat aina avoinna kaikille ja uutta väkeä tarvitaan erityisesti kuluvana vuonna mukaan! Katso lisää nettisivuiltamme ja tule mukaan toimintaan! Kannattaa vähintäänkin ilmoittautua sähköpostilistallemme, jossa ilmoitetaan retkistä ja illanvietoista.

Lystiä syksyä!

Maiju Oikarinen
Museion ry:n puheenjohtaja