Rekry tarjoaa tilaisuuksia näkyä opiskelijoille – helmikuinen työnhakupäivä sai kiitosta yrityksiltä

Työnantajan tunnettuus ja hyvä maine korostuvat, kun kilpaillaan osaavasta työvoimasta ja halutaan tavoittaa sopivimmat osaajat. Tämä näkyy myös Rekryn toteuttaman harjoittelukyselyn vastauksissa: tärkein kanava harjoittelijan palkkaamisessa on opiskelijan oma yhteydenotto työnantajaan. Opiskelijat ottavat yhteyttä työnantajiin, jotka he tuntevat ja joista he ovat kuulleet hyviä kokemuksia. 

Haluamme auttaa alueen työnantajia lisäämään näkyvyyttään opiskelijoiden keskuudessa ja tarjoamme siihen sekä viestinnällistä tukea että tilaisuuksia tulla tapaamaan opiskelijoita. Viimeisin esimerkki on helmikuussa järjestetty Opiskelijoiden työnhakupäivä, jossa opiskelijat saivat tutustua alueen työnantajiin näiden omilla ständeillä.  

Aktiviteettejä, haalarimerkkejä ja itsemyötätuntoa 

Jokaisella ständillä oli myös jokin tehtävä opiskelijoille. Tehtävä saattoi olla työnantajan toimintaa esittelevä visa, opiskelijan osaamisen matchaamista työnantajan tarpeisiin tai ideointikilpailu. Työnhakupäivä konseptoitiin opiskelijoille tuttuun appro-muotoon, eli opiskelijat saivat jokaisesta aktiviteetista leiman, ja tarpeeksi monta leimaa kerättyään tapahtumaa varten erityisesti suunnitellun haalarimerkin ja suklaata. Aktiviteetteja olivat työnantajien ständien lisäksi Työelämäpalvelujen järjestämät luennot ja CV-valokuvaus.  

CV:n ja hakemuksen kirjoittamista käsittelevä luento toteutettiin yhteistyössä Eilakaislan kanssa, ja opiskelijat saivat esittää kysymyksiä suoraan rekrytoijalle. Opiskelijoita kiinnosti esimerkiksi, mitä työnantajat yleensä kysyvät soittaessaan suosittelijoille ja mitä cv:n ulkoasussa kannattaa huomioida. 

Päivän päätti Turun yliopiston alumni Eeva Kolu luennolla itsemyötätunnosta. Eevan sanat saivat yli satapäisen yleisön nyökyttelemään ja pohtimaan omia ajatusmallejaan, ja uskon, että jokainen sai mukaansa konkreettisia välineitä itsemyötätunnon tueksi. Myös yritysten edustajat olivat tervetulleita osallistumaan luennolla saamaan evästyksiä omaan työelämäänsä.

Tapahtuma kannusti aitoihin kohtaamisiin 

Tapahtuma osui vilkkaimpaan kesätyö- ja harjoittelupaikkojen hakuaikaan ja oli siten erinomainen tilaisuus olla läsnä opiskelijoille. Tapahtuma sai hyvää palautetta osallistuneilta yrityksiltä ja muilta organisaatioilta. Opiskelijoita oli paikalla tasaisesti koko päivän, ja appro-tehtävät houkuttelivat opiskelijat juttelemaan ja tutustumaan työnantajiin. Syntyi hyviä keskusteluja ja entuudestaan vieraammatkin yritykset jäivät varmasti opiskelijoiden mieleen. 

Päivään osallistui yhteensä noin 250 opiskelijaa ja lisäksi osallistuneet organisaatiot saivat runsaasti näkyvyyttä Rekryn, opiskelijoiden ainejärjestöjen ja Turun yliopiston some-kanavissa.  

 

Rekry järjestää opiskelijoille säännöllisesti erilaisia tapahtumia, webinaareja ja koulutuksia, joihin kutsumme mukaan myös yhteistyökumppaneitamme. Jos haluat olla osa seuraavaa tapahtumaa, tilaa uutiskirjeemme tai liity Urakummiksemme