Dies medievales 2022

Turku 10.-12.3.2022

Konferenssi on siirretty vuoteen 2022 koronaviruspandemian vuoksi. Dies Medievales järjestetään 10-12.3.2022. Päivitämme tietoja. Esitelmäkutsu uusille esitelmille on nyt auki.

 

Dies Medievales on joka toinen vuosi järjestettävä monitieteinen ja kansainvälinen tutkijatapaaminen, joka kokoaa yhteen keskiajan tutkimuksen edustajat Suomen eri yliopistoista ja tieteenaloilta filologeista arkeologeihin ja taidehistorioitsijoista historian tutkijoihin. Konferenssin ohjelmassa yhdistyvät keynote-esitelmät, konferenssiesitelmät ja paneelikeskustelut, joissa käsitellään yksittäisiä tutkimusaiheita ja tieteenalan yleisiä trendejä. Konferenssikielinä toimivat suomi, ruotsi ja englanti. Konferenssin yhteydessä jaetaan myös Glossa ry:n myöntämä Valoisa keskiaika -palkinto.

Vuonna 2022 pidettävän 16. Dies Medievales -konferenssin järjestävät Turun yliopisto ja Åbo Akademi yhteistyössä Suomen keskiajantutkimuksen seuran Glossa ry:n ja Turun yliopiston vanhempien aikojen tutkimuskeskuksen TUCEMEMSin kanssa.