Glyfosaattitutkimus
Glyfosaatti on maailman käytetyin torjunta-aine. Sitä käytetään rikkakasvien torjuntaan ja sen teho perustuu sikimaattikierron estämiseen vihreillä kasveilla. Koska eläinsoluissa ei ole sikimaattikiertoa, glyfosaatin on oletettu olevan vaaraton eläimille ja ihmiselle. Sikimaattikierto löytyy kuitenkin monilta mikrobeilta, joten glyfosaatti voi mahdollisesti vaikuttaa mikrobien aktiivisuuteen ja muovata mikrobiyhteisöjä maaperässä, kasveissa ja muissa organismeissa. Tutkimuksessamme käytämme moderneja teknologioita tutkiaksemme kasvien ja eläinten mikrobiomistoa, niiden vuorovaikutussuhteita kasvihormonien kanssa ja glyfosaatin vaikutuksia kasvien puolustusyhdisteisiin, kasvien kasvuun ja lisääntymiseen, sekä selkärangattomiin ja selkärankaisiin kasvinsyöjiin.
Kysymyksiä ja vastauksia glyfosaatista
Dokumentti glyfosaatin vaikutuksista ympäristöön:
Uutisia glyfosaattitutkimuksista
Lyydia Leino voitti kolmannen palkinnon AAAS -seuran e-posterikilpailussa Uusi julkaisu bakteerien sopeutumisesta glyfosaattiin Glyfosaatti voi muuttaa ihmisen suoliston bakteeriyhteisöä Glyfosaatti – ruuantuotannon pelastaja vai ympäristön painajainen?