Kaltereiden takaa

Otsikko viittaa historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen uuteen kansliaan, joka sijaitsee Sirkkalan kasarmialueen vanhassa putkassa. Talon historiasta muistuttavat edelleen kalterit ikkunoissa. Laitoskanslia pääsi muuttamaan uusiin tiloihin lokakuun alkupuolella. Kanslian henkilökuntaan kuuluvat laitoshallintopäällikön lisäksi talous- ja matka-asioita hoitavat hallintosihteerit Heli Kaarlela, Nadja Kalliomäki ja Pirjo Kopra-Ojansuu sekä yleis- ja henkilöstöasioita hoitava hallintosihteeri Milja Koponen, joka jää Minervaan ja osastosihteeri Kirsti Rosenqvist, jonka huone sijaitsee edelleen Historicumissa.

Porissa laitoksen hallintohenkilökuntaan kuuluvat kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelmassa työskentelevät osastosihteeri Eeva-Liisa Högman ja hallintosihteeri Laura Tarkkio. Muuta laitoksen hallinto- ja tukipalveluiden henkilökuntaa (hatu) edustavat toimitussihteeri Maria Vasenkari, arkistosihteeri Aki Luotonen ja konekirjoittaja Tuija Mustikkamaa.

Laitoskanslian lisäksi laitoksen hallintopalveluihin kuuluvat oppiaineiden toimistosihteerit. Ulla-Maija Juutila-Purokoski toimii kotimaisessa kirjallisuudessa ja yleisessä kirjallisuustieteessä, Sanna Eldén-Pehrsson mediatutkimuksessa ja luovassa kirjallisuudessa, Tilda Junko musiikkitieteessä, taidehistoriassa ja sukupuolentutkimuksessa. Historia-aineiden toimistoasioita hoitavat Erja Aarnio ja Sirpa Kelosto. Fennicumin ja Juslenian väliä kulkee Anu Raula, jonka vastuulla ovat kansatiede, arkeologia ja museologia. Irmeli Kivekäs puolestaan hoitaa uskontotieteen ja folkloristiikan asioita.

Vuoden 2010 alusta tulleen uudistuksen seurauksena koko hallintohenkilökunta kuuluu humanistisen tiedekunnan hallintopalveluyksikköön, jonka vastuuhenkilönä toimii hallintopäällikkö Mari Husu. Humanistisen tiedekunnan kahden laitoksen hallintohenkilökunnan esimiehinä toimivat laitoshallintopäälliköt. Kieli- ja käännöstieteiden laitoksella Marja-Berit Rokka ja historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksella Katariina Korpela. Yhteensä HKT-laitoksella on hatuja 18 henkeä.

Tervetuloa kolkuttelemaan Sirkkalaan Komendantin talon kolkutinta.

Katariina Teräs
historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen laitoshallintopäällikkö