Etualalla satama-allas, taustalla koko kuvan levyinen laituri, jossa sataman nostureita ja metaillisia pyöreitä säiliöitä. Aurinko paistaa.

Meriverkostopäivän ja -messujen kuulumisia

MALAMA osallistui viime viikolla järjestettyyn Rauman Meriverkostopäivään ja -messuille yhteisellä näyttelytilalla Turun yliopiston ja kauppakorkeakoulun meriaiheisten hankkeitten kanssa. Tapahtuman aikana levitettiin hanketietoa vierailojoille. Kiinnostuneita oli niin yritysten, viranomaisten kuin opiskelijoittenkin joukossa. Tilaisuus järjestettiin Merimäen laella 7.11.

Tiedon jalkauttamista ja mukavaa jutustelua

Jo vuosi vierähti siitä, kun MALAMA ja muut kumppani-hankkeet olivat esillä Rauman Meriverkostopäivällä ja -messuilla. Merellisen kaupungin merelliset messut ovat aina houkuttava tapahtuma. MALAMA osallistui merimessuille yhteisellä näyttelytilalla Turun yliopiston muitten meriaiheisten hankkeitten ja kauppakorkeakoulun inspiroiman Maritime@TSE -tutkimusalustan kanssa. Esittelyssä olivat mm. sisarhankkeemme Merimerkit ja ProDigy. Messupäivän kuluessa oli tilaisuus jutustella vanhojen ja uusien tuttavuuksien kanssa, kuulla kuulumisia ja mieltä askarruttavista hankeasioista sekä kertoa niistä kyselijöille.

Hedelmä vai salmiakki?

Koulun taukojen aikana kojulla kävi kiitettävästi merenkulku- ja logistiikka-alan opiskelijoita. Moni oli kiinnostunut yliopistomme tarjoamista jatkokoulutus-mahdollisuuksista ammattikorkeakoulu-tutkinnon jälkeen, monen tähtäimessä oli vain napata nami. Empiiristen tutkimusten mukaan salmiakki oli suosituin.

Askarruttamaan jäi, kumman salmiakit olivat parempia: meidän tiskin vai naapurin Merivoimien…. Tutkimus jatkukoon ensi vuonna.

Teemana Älykäs meriteollisuus

Tänä vuonna Rauman Meriverkostopäivän teemana oli Älykäs meriteollisuus. Se oli suunnattu erityisesti meriteollisuuden ja merenkulun parissa toimiville yrityksille ja organisaatioille sekä alan opiskelijoille. Tapahtuman järjestäjinä olivat Rauman kauppakamari, SAMKin Merilogistiikan tutkimuskeskus, WINNOVA Länsirannikon koulutus Oy ja sitä olivat mukana mahdollistamassa useat alan yritykset ja yhteisöt.

 

Teksti ja kuvat: Kirsi Laitio

 

MALAMA-hanke

MALAMA-hanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jonka toteuttajana on Turun yliopiston kauppakorkeakoulun Porin yksikkö ja Turussa sijaitseva kone- ja materiaalitekniikan laitos (hankekoodi A80056). Hankkeeseen sisältyy erillinen investointihanke (hankekoodi A80057). Hankkeiden rahoitusviranomainen on Satakuntaliitto ja -lähde Uudistuva ja osaava Suomi 2021–2027 -EU:n alue- ja rakennepolitiikan ohjelma.