Kuvaaja: Anne Suominen

Merimerkit - Maritime Network Hub Finland

Meriklusterin kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistaminen

     

 

Merimerkit-ryhmähanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jota toteuttavat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Turun yliopisto. Merimerkit-ryhmähankkeen päätavoitteena on vahvistaa meriteollisuusyritysten kilpailukykyä, elinvoimaisuutta ja resilienssiä tuottamalla uusia ratkaisuja verkostossa tapahtuvan vastuullisuutta tukevan innovoinnin edistämiseksi huomioimalla rakennettavien toimintamallien taloudelliset, ympäristölliset ja liiketoimintakohtaiset painotukset.

Tilaa Merimerkit-uutiskirje

Liity Merimerkit LinkedIn-ryhmään

Yhteistyö Piikkio Worksin hyttitehtaan ja Meyer Turun telakan kanssa kiinnostaa yrityksiä

Merimerkit-hanke järjesti 13.3. meriteollisuudesta kiinnostuneille yrityksille vierailupäivän Piikkio Worksin hyttitehtaalle ja Meyer Turun telakalle, jossa otettiin yhteiskuva raikkaassa meri-ilmassa taustalla varustelulaiturissa oleva Mein Schiff 7.

Hiilineutraali horisontti häämöttää vai häämöttääkö?

Meriteollisuuden nykyiset ja tulevat toimenpiteet hiilineutraalisuuden saavuttamiseksi puhuttivat Turussa 5.3. järjestetyssä Hiilineutraali horisontti -tapahtumassa.

Innovaatioista voimaa: Suomalaiset elintarvikkeet valloittavat superjahtimarkkinat

Luksusjahdit-yhteistyöpäivä avasi mahdollisuuksia luksusjahtimarkkinoille ja maistatti elintarviketuotteita Lahdessa 5.3.2024.

Lue lisää Artikkelit ja haastattelut -sivulta

Pääkuva ja 2. artikkelikuva Anne E. Suominen, 1. artikkelikuva OssiMuurinen, 3. artikkelikuva Anri Vuori

Tulevat tapahtumat

Muuta ajankohtaista meriklusteriin liittyen

The Tall Ships Races 18.-21.7.2024 Turku

The Tall Ships Races Turku

Kesällä 2024 Turku on yksi kuudesta Itämeren Tall Ships Races’n isäntäsatamasta, kun suuret purjelaivat saapuvat Aurajokeen torstaista sunnuntaihin 18.–21.7.2024.

Tapahtuma-alue Aurajoen alajuoksulla avataan yleisölle jo tiistaina 16.7. – kaksi päivää ennen tapahtuman virallisia avajaisia.

Lue lisää:The Tall Ships Races Turku

MALAMA-työpaja: Valon voima – pintakäsittelyn viimeisimmät laserinnovaatiot 20.8.2024

Maritime Fair 2024 24.-25.10.2024 Turku

The Maritime Fair 2024 is held 24-25 October 2024 at Auriga Business Center in Turku.

Read more: Maritime Fair 2024 at Aboa Mare

ProDigy - Tuottavuudella ja digitalisaatiolla kestävää kilpailukykyä Satakuntaan

ProDigy 1.4.2023-30.6.2024

ProDigy-hankkeen tavoitteena on Satakunnan tuottavuuden alhaisen tason syiden selvittäminen sekä data-pohjaisten ratkaisujen kautta löytää tuottavuuden tehostamisen kannalta keskeisimmät kehityskohteet meriteollisuudessa, rakennettavien tietomallien sekä digitaalisten kaksosten (eng. digital twin)-tyyppisten ratkaisujen kautta.

Lue lisää: ProDigy

Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus

MeriDiLogis-hankkeessa tuotetun Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus -oppaan tavoitteena on vähentää kuljetusvahinkoja, edistää kuljetusturvallisuutta ja lisätä riskienhallintaa sekä tehostaa kuljetusyksiköiden täyttö- ja käyttöastetta ja sujuvoittaa kuljetusyksikön lastausta.

Lataa Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus käyttöösi tämän linkin kautta: Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus