Kuvaaja: Anne Suominen

Merimerkit - Maritime Network Hub Finland

Meriklusterin kilpailukyvyn ja elinvoimaisuuden vahvistaminen

     

 

Kutsumme Sinut vastaamaan vuoden 2024 meriteollisuuden nykytila-analyysin kyselyyn

Vastaathan kyselyyn, jolla kerätään tietoa Suomen meriteollisuuden nykytilasta. Kysely on suunnattu meriteollisuudessa jo toimiville yrityksille sekä liiketoimintaa meriteollisuuteen laajentaville.

Kyselyn alussa on yrityksen kokoon, toimialaan ja toiminta-alueeseen liittyviä kysymyksiä. Seuraavissa kysymyksissä kartoitetaan meriteollisuusyritysten innovaatiokyvykkyyttä, kansainvälistymiseen ja liiketoiminnan kehittämiseen liittyviä osa-alueita sekä verkostoitumisen tasoa ja tarvetta. Kyselyllä selvitetään lisäksi osaamis- ja rekrytointitarpeita ja tehdään meriteollisuuteen liittyvää tutkimusta. Vastauksia kerätään sekä kohdennetuilla sähköposteilla että alla olevan julkisen nettilinkin kautta, jota saa välittää eteenpäin.

Vastaa kyselyyn meriteollisuuden nykytilasta viimeistään 18.12.2024

Vastaamalla vaikutat meriteollisuusyritysten tulevaisuuteen!

Kyselyn vastausten perusteella Merimerkit-hankkeen toimenpiteitä voidaan paremmin suunnata vastaamaan meriteollisuusyritysten tarpeita, joten käytäthän arvokasta aikaasi ja vastaat tähän kyselyyn. Kyselyn tulokset raportoidaan anonyymisti siten, ettei niistä voi päätellä vastaajien henkilöllisyyttä tai tunnistaa yritystä.  Osana meriteollisuuden nykytila-analyysiä toteutetaan jatkovaiheissa myös syventäviä haastatteluja. Vastaamiseen menee noin 15-20 minuuttia. Vastausaika päättyy 20.12.2024.

Kiinnostaako Merimerkit-hankkeen toiminta tai voimmeko olla avuksi?

Jos olet kiinnostunut osallistumaan Merimerkit-hankkeen toimintaan ja hanketoimenpiteisiin, joilla voitaisiin vahvistaa yrityksesi liiketoimintamahdollisuuksia meriteollisuudessa tai auttaa kasvutavoitteiden saavuttamisessa, niin olethan meihin yhteydessä!

Lahden seudun yritykset: Ville Uimonen | 050 574 3222 | ville.uimonen@ladec.fi
Satakunnan ja Varsinais-Suomen yritykset: Anne E. Suominen | 040 779 9494 | anne.e.suominen@utu.fi
Merimerkit-hankkeen yhteissähköposti merimerkit@utu.fi

Merimerkit-ryhmähanke on Euroopan unionin osarahoittama hanke, jota toteuttavat Lahden Seudun Kehitys LADEC Oy ja Turun yliopisto. Merimerkit-ryhmähankkeen päätavoitteena on vahvistaa meriteollisuusyritysten kilpailukykyä, elinvoimaisuutta ja resilienssiä tuottamalla uusia ratkaisuja verkostossa tapahtuvan vastuullisuutta tukevan innovoinnin edistämiseksi huomioimalla rakennettavien toimintamallien taloudelliset, ympäristölliset ja liiketoimintakohtaiset painotukset.

Tilaa Merimerkit-uutiskirje Liity Merimerkit LinkedIn-ryhmään

Tule mukaan Marine Network -katalogiin

Tutustu ja käytä – Marine Network -meriteollisuusyrityskatalogi!

Suomalaisten Merimerkit-verkostoyritysten toimintaa, palveluita ja tuotteita laajasti esittelevän digitaalisen katalogi on vapaasti kaikkien käytettävissä. Yrityksen osallistuminen tähän digitaaliseen katalogiin on yritykselle myös täysin veloituksetonta. Uusia yrityksiä lisätään katalogiin koko ajan ja ilmoita yrityksesi mukaan!

Marine Network -katalogi

Pääkuva: Anne E. Suominen

Tulevat tapahtumat

Muuta ajankohtaista meriklusteriin liittyen

Lastiturvallisuustyöryhmän LASTU-tapaaminen 11.3.2025 Vaasa Wärtsilä

  • Lastiturvallisuustyöryhmä kokoontuu seuraavan kerran Wärtsilän vieraana Sustainable Technology Hub (STH) -rakennuksessa Vaasan tehtaalla osoitteessa Frilundintie 7 tiistaina 11.3.2025 klo 9.30–15.30.
  • Tarkempi ohjelma aikatauluineen jaetaan Seafile-kansion kautta: https://seafile.utu.fi/d/adb4c2dc57bc4de59c38/.
  • Ilmoittautumiset LASTU-tapaamiseen viimeistään 7.3.2025 pian avautuvan ilmiottautumislinkin kautta.
  • Paikkoja tilaisuuteen on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. Etäosallistuminen ei ole mahdollista.
  • Lue lisää: www.lastiturvallisuus.fi

ProDigy - Tuottavuudella ja digitalisaatiolla kestävää kilpailukykyä Satakuntaan

ProDigy 1.4.2023-30.6.2024

ProDigy-hankkeen tavoitteena on Satakunnan tuottavuuden alhaisen tason syiden selvittäminen sekä data-pohjaisten ratkaisujen kautta löytää tuottavuuden tehostamisen kannalta keskeisimmät kehityskohteet meriteollisuudessa, rakennettavien tietomallien sekä digitaalisten kaksosten (eng. digital twin)-tyyppisten ratkaisujen kautta.

Lue lisää: ProDigy

MALAMA - Maalatun ja maalattavan pinnan esivalmistelu laserilla marinekontekstissa

MALAMA 1.5.2023–30.4.2025

MALAMA-hanke selvittää laserpuhdistustekniikan mahdollisuuksia taloudellisuuden ja ympäristön kannalta sekä pyrkii saamaan tekniikan laivanraken­nuk­sen ja pakkausteollisuuden käyttöön. Hankkeen kohderyhmänä on erityisesti Satakunnan alueen meriklusterin ja pakkaus­teollisuuden yritykset sekä alueen muut tekniikasta mahdollisesti hyötyvät teknologiateollisuuden osaamis­kes­kittymät.

Lue lisää: MALAMA

Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus

MeriDiLogis-hankkeessa tuotetun Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus -oppaan tavoitteena on vähentää kuljetusvahinkoja, edistää kuljetusturvallisuutta ja lisätä riskienhallintaa sekä tehostaa kuljetusyksiköiden täyttö- ja käyttöastetta ja sujuvoittaa kuljetusyksikön lastausta.

Lataa Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus käyttöösi tämän linkin kautta: Meripakkausohje ja kontin lastaussuunnitteluohjeistus