Tekoälyn monitieteinen opintokokonaisuus
Tekoälyn monitieteinen opintokokonaisuus käsittelee nykyajan työelämän asiantuntijoiden tekoäly-osaamiselle olennaisia kysymyksiä: mitä tekoäly on, millaisia tekoälysovelluksia on olemassa ja miten tekoäly vaikuttaa yhteiskunnan eri osa-alueisiin. Opintokokonaisuuden tavoitteena on antaa opiskelijoille valmiudet ymmärtää tekoälyn merkitys omissa tulevissa asiantuntijatehtävissään, ja se on suunnattu Turun yliopiston kaikkien tiedekuntien ja avoimen yliopiston opiskelijoille.
Opintokokonaisuuden kurssit ja ilmoittautuminen
Opintokokonaisuuden opintojaksot
Tekoälyn perusteet -jakso on pakollinen opintokokonaisuuden (25 op) suorittajille, muut opintojaksot ovat valinnaisia. Tarkemmat toteutustiedot opintojaksoista saat klikkaamalla opintojakson nimeä ja avaamalla opintojakson toteutuksen (sininen palkki opintojaksokuvauksen yläosassa). Kurssien toteutustiedot päivittyvät syksyn osalta kesäkuun puoliväliin mennessä ja kevään osalta marraskuun puolivälissä.
- Tekoälyn perusteet 2 op
- Tietojärjestelmien kehittäminen 6 op
- Tekoälyn filosofia ja etiikka 3 op
- Tekoäly lääkekehityksessä, lääketieteellisessä diagnostiikassa ja kuvantamisessa 2 op, esitietovaatimukset: Tekoälyn perusteet -jakso tai vastaavat tiedot.
- Hirviöistä hoivarobotteihin. Ihmiskoneiden historiaa 1800-luvulta 2000-luvulle 5 op
- Avoin paikkatieto ja geoinformatiikan perusteet 3-5 op
- Tekoäly terveystiedon tukena 1 op
- Tekoälyn menetelmät 5 op, esitietovaatimukset: Tekoälyn perusteet -jakso tai vastaavat tiedot.
- Johdatus digitaalisiin ihmistieteisiin 3 op
- Yleinen tekoäly ja teoriat mielestä 3 op
- Oikeus ja tekoäly: johdatus tematiikkaan 3 op
- Oikeus ja tekoäly: julkisen ja yksityisen vallan välissä 3 op
- Ohjelmoinnillinen ajattelu ja tulevaisuuden taidot oppimisen ja opettamisen näkökulmasta 3 op
- AI & Cybersecurity MOOC 2 op
Lisätietoa opintojen suorittamisesta saat myös opintokokonaisuuden Moodle-alueella.
Opintoihin ilmoittautuminen avoimen yliopiston kautta
Tekoälyn monitieteinen opintokokonaisuus on myös tarjolla avoimina yliopisto-opintoina. Kokonaisuuteen kuuluvia yksittäisiä opintojaksoja voi opiskella oman kiinnostuksensa mukaan; tarpeeksi kursseja (25 op) suorittavalle voidaan myöntää halutessaan opintokokonaisuudesta kokonaisuusmerkintä.
Tekoälyn perusteet 2 op, AI & Cybersecurity 2 op sekä Tekoälyn menetelmät 5 op voi opiskella maksutta. Muut opinnot ovat pääsääntöisesti maksullisia.
Ilmoittautuminen syyslukukauden opintojaksoille alkaa pääosin 13.8.2024 ja kevätlukukauden 2025 jaksoille ilmoittautumiset aukeavat 3.12.2024 alkaen.
Lue lisää opintotarjonnasta ja ilmoittautumisesta avoimen yliopisto-opetuksen sivuilta.
Opintoihin ilmoittautuminen tutkinto-opiskelijoille
Opintokokonaisuuteen valitaan yhteensä 110 tutkinto-opiskelijaa (sis. myös täydennysopintoja suorittavat) seuraavin kiintiöin:
Humanistinen tiedekunta 5, Kasvatustieteiden tiedekunta 5, Kauppakorkeakoulu 5, Lääketieteellinen tiedekunta 5, Oikeustieteellinen tiedekunta 5, Yhteiskuntatieteellinen tiedekunta 5, Matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta 5, Teknillinen tiedekunta 5. Näiden kiintiöiden lisäksi valitaan 70 opiskelijaa ilmoittautumisjärjestyksessä.
Ilmoittautumisaika opintokokonaisuuteen lukuvuodelle 2024 – 2025 aukeaa 13.8.2024 klo 10 ja sulkeutuu 21.8.2024 klo 23.59. Huomaathan, että paikat voivat täyttyä jo ennen hakuajan sulkeutumista. Ilmoittautuminen kokonaisuuteen tehdään Pepissä samalla tavoin kuin ilmoittautuminen opintojaksoille (ilmoittautumalla kurssille TEKOÄ-HAKU). Muistathan kokonaisuuteen ilmoittautumisen lisäksi ilmoittautua myös haluamillesi kursseille!
Opintokokonaisuuden lisäksi Turun yliopiston tutkinto-opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa opintokokonaisuuteen sisältyviä jaksoja yksittäisenä. Mikäli opintojaksolla on kiintiö, opintokokonaisuuteen valitut ovat etusijalla opintojaksoilmoittautumisissa. Opintokokonaisuus voidaan myöntää opiskelijalle, jolla on vaadittavat kurssit suoritettuna ja käytettävissä kokonaisuutta varten, vaikka häntä ei olisi valittu haussa.
Opintotarjonta on esillä Pepin opinto-oppaassa. Tarkemmat opintojaksokohtaiset tiedot on kirjattu toteutuksiin (sininen palkki opintojaksokuvauksen yläreunassa)
Opintojaksoille ilmoittaudutaan Peppi –opintotietojärjestelmässä.