Turun yliopiston humanistisen tiedekunnan verkkolehti
Viimeisimmät julkaisut
3.10.2011
Kulttuurin ja terveyden jäljillä Historian, kulttuurin ja taiteiden tutkimuksen laitoksen tiloihin on monen huomaamatta muuttanut kiinnostava vieras. Artiumissa, musiikkitieteen käytävällä, sijaitsee kulttuurisen terveys- ja...
3.10.2011
Museion ry – elävää kulttuuriperintöä Museion ry on Turun yliopiston museologiaopiskelijoiden oma ainejärjestö. Koska jäsenistö koostuu sivuaineopiskelijoista, on toiminta pienimuotoisempaa kuin suurilla järjestöillä – käytännössä...
3.10.2011
Katsaus Kuvatuksen syksyyn Vuosi 2011 on Kuvatukselle merkittävä juhlavuosi, sillä ainejärjestömme juhlistaa 25-vuotista taivaltaan. Syksy tuleekin olemaan erittäin kiireinen, sillä uusi lukuvuosi tuo...
3.10.2011
Elokuvat valtasivat Sirkkalan Sirkkalan entisellä kasarmialueella järjestettiin syyskuun alussa toista kertaa Kinokult-elokuvafestivaali. Tänä vuonna tapahtumassa esitettiin ainutlaatuista materiaalia ja yhteistyö historia-aineiden kanssa oli entistä tiiviimpää.
3.10.2011
Kammio – kuritonta poetiikkaa Kammio ry on Turun yliopiston luovan kirjoittamisen opiskelijoiden yhdistys, joka perustettiin vuonna 2004, kun oppiaineeseen saatiin myös aineopinnot. Turun yliopisto on Suomen ainoa yliopisto, jossa voi suorittaa luovan kirjoittamisen perus- ja aineopinnot.
16.9.2011
Digirakkaus 2.0 — Digitaalisten tilojen, ihmisten ja koneiden tunteelliset kosketuspinnat Turun yliopiston kulttuurituotannon ja maisemantutkimuksen koulutusohjelman digitaalisen kulttuuriin oppiaine julkaisee lokakuun lopussa uutuuskirjansa Digirakkaus 2.0. Kyseessä on poikkitieteellinen artikkelikokoelma, jonka kirjoittajat edustajat eri tieteenaloja kulttuuriantropologiasta sosiaalipsykologiaan, politiikan tutkimuksesta teknologian tutkimukseen ja taiteiden tutkimuksesta digitaaliseen kulttuuriin. Kirja on jatketta vuonna 2004 julkaistulle Digirakkaus-teokselle.
16.9.2011
Maa, meri ja ympäristöhistoria kohtasivat Turussa Euroopan ympäristöhistorian seura (European Society for Environmental History, ESEH) järjesti yhdessä paikallisen järjestelytoimikunnan kanssa kuudennen konferenssinsa Turussa 28.6.–2.7.2011. Professori Timo Myllyntauksen johtamassa järjestelytoimikunnassa oli jäseniä niin Turun yliopiston ympäristötieteen, kulttuurihistorian, poliittisen, yleisen ja Suomen historian oppiaineista kuin myös Åbo Akademin historian laitokselta. Tapahtumaan osallistui yli 300 alan tutkijaa ja opiskelijaa 36 eri maasta. Konferenssin aikana tutkijat esittelivät tutkimustuloksiaan ja keskustelivat innostavassa ilmapiirissä kollegojensa kanssa.
16.9.2011
Nuoperi – jo vuodesta 2002 ”Tärkeintä on kulttuurien kohtaaminen, nuorten unelmat ja uuden luominen.” Näin alkaa Nuoperin uusin julkaisu, maisteri Reetta Pihlajavirran pro gradu -tutkielmaan perustuva katsaus Nuorison taidetapahtumaan ja Nuoreen Kulttuuriin – tapahtumiin, joihin niin monet nuoret ovat osallistuneet vuosikymmenten saatossa. Toiminnastaan nuoret tunnetaan.
16.9.2011
Millaista on kristinusko Amazoniassa? Miten rukous toimii? Voiko usko olla jotain aineellista? Miten samanistinen maailmankuva vaikuttaa käsityksiin kristinuskosta? Muun muassa tällaisiin kysymyksiin fil. tri Minna Opas pyrkii vastaamaan Turun yliopiston uskontotieteessä aloittamassaan Amazonian alkuperäisväestön kristinuskon tulkintoihin keskittyvässä tutkimuksessa.